• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

MGK’da KCK operasyonu mu konuşuldu?

MGK’da KCK operasyonu mu konuşuldu?
Rekor sürede geçen MGK toplantısının sırrı çözüldü. PKK ve KCK’nın durumu, 10 saat 25 dakika süren MGK’nın en çok konuşulan konusu oldu.

Taraf Gazetesi, MGK’da, ‘irticayla mücadele’nin yeniden Kırmızı Kitap’a girmesinin kararlaştırıldığını yazdı. 

İşte Taraf Gazetesi'nde yer alan o haber:

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, hükümetin 2010’da Kırmızı Kitap’tan çıkardığı ‘irticayla mücadele’ geri geliyor.  Gazetenin iddiasına göre, MGK ’da, ‘irticayla mücadele’nin yeniden Kırmızı Kitap’a girmesinin kararlaştırıldığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun son dönemde yaptığı, PKK’nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK’ya yönelik sert açıklamaların sırrı çözüldü. KCK açıklamalarının temelini ise, 30 Ekim’de yapılan tarihî Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı oluşturuyor.

PKK ve KCK’nın durumu, 10 saat 25 dakika süren MGK’nın en çok konuşulan konusu oldu. MGK’nın asker kanadı, TSK mensuplarına sokakta yapılan infazlar ile asker ve polis eşlerine yönelik tacizler konusunda ayrıntılı bir sunum yaptı. Askerler, bu konuda yaşananları “görüntülü materyallerle” de kurul üyelerine aktardı. İnfazlar ve Kobani eylemlerinde KCK’nın rolü olduğu bilgisi verildi. Bunun üzerine, KCK’nın da PKK gibi “terör örgütü” kabul edilmesi ve bu yapıya karşı operasyon yapılması gerektiği görüşü dile getirildi.

KCK üyelerine operasyon yapılmaması halinde, infazların sonunun gelmeyeceği de öne sürüldü. Hükümet kanadı ise bu bilgiler üzerine KCK ile ilgili bir çalışma yapılacağını ifade etti. Komutan eşlerine yönelik saldırı ve tacizler anlatıldığında ise MGK’da duygusal anların yaşandığı öğrenildi. Bölgede bazı komutan eşlerine, “Burası bizim ülkemiz, buradan gidin” dendiğinin ifade edilmesi salonda buz gibi bir hava oluşmasına neden oldu. Bazı üyelerin, “Aynı durum sizin eşlerinizin başına gelse nasıl tepki verirdiniz” dediği de kaydedildi.

“PARALEL YAPI”, KIRMIZI KİTAP...

Öte yandan Erdoğan, Paris dönüşü gazete yöneticilerine “Paralel yapı ile mücadele en yakın zamanda Kırmızı Kitap’a girecek” diyerek Taraf’ın 1 Kasım tarihli “Kırmızı Kitap Değişmedi” başlıklı haberini dolaylı olarak doğrulamış oldu. MGK toplantısından önce ve sonra yaptıkları yayınlarda, “Paralel yapı ile mücadele Kırmızı Kitap’a girdi” ifadelerini kullanan hükümete yakın medya kuruluşları, Taraf’ın haberinin ardından, MGK’nın işleyişi hakkındaki haberlerle yeni bir algı operasyonuna başladı. Paralel Yapı’nın Kırmızı Kitap’a girmesi konusunda hazırlanan çalışmanın ayrıntıları şöyle: MGK’da pek çok kritik konunun masaya yatırılması nedeniyle “paralel ile mücadeleye” çok fazla zaman kalmadı. Bu konuda, hükümet kanadı bir sunum yaptı. MGK’nın hem asker hem de sivil üyeleri, AKP’nin “paralel yapı” olarak nitelendirdiği Gülen Cemaati ile mücadele edilmesi konusunda görüş birliğine vardı. Ancak 2010 yılında Kırmızı Kitap’ta yapılan değişiklikten dolayı bu konuda sıkıntı çıktı.

2004 yılında yapılan MGK toplantısında, irtica ile mücadele kapsamında tüm cemaatlerle mücadele edilmesi kararlaştırılmıştı. AKP hükümeti ise 2010’da Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nden “irtica ile mücadele edilmesini” sağlayan düzenlemeyi çıkardı. Yani özetle, “Kırmızı Kitap”ta son yapılan değişiklik ile irtica, tehdit olmaktan çıktı. Şimdi ise tüm cemaatlerle mücadele edilmesi için, irtica ile mücadelenin yeniden kitaba konması öngörülüyor. Yani, paralel yapı ile mücadele için, irtica ile topyekûn mücadele başlatılacak. Ancak bunun Kırmızı Kitap’a nasıl gireceği ise netleşmedi. Bunun için, bir anlamda kılıf aranıyor.

SABAH’IN ÖZEL MUHABİRİ DEŞİFRE ETTİ

Öte yandan, AKP’nin tüm cemaatlerle mücadele planını hükümete yakın gazeteciler de doğruladı. İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi’nin İstihbarat Şefi Abdurrahman Şimşek, AKP’nin tüm cemaatlerle mücadele edeceğini itiraf etti. Şimşek, bir televizyon kanalında yaptığı konuşma sırasında, “Süleymancı, Menzilci, Nakşi, İsmailağa ve İskenderpaşa cemaati aklınıza gelecek en ufak cemaate izin verilmeyecek” dedi. Dilipak da “Tek cemaat “Cemaat” değil. Ve hangi cemaat o güce erişse sanki olacak ondan farklı da değil”  demişti.

Etiketler: , , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim