• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Mezunlar Buluşmasında Anılar Tozlu Raflardan Kalktı

Mezunlar Buluşmasında Anılar Tozlu Raflardan Kalktı
Bahçeşehir Okulları'nın bu yıl hayata geçen mezunlar derneği Bahçeşehir Koleji Mezunlar Derneği'nin (BKMD) tanışma toplantısı çok sayıda mezunun...

Bahçeşehir Okulları'nın bu yıl hayata geçen mezunlar derneği Bahçeşehir Koleji Mezunlar Derneği'nin (BKMD) tanışma toplantısı çok sayıda mezunun katılımıyla gerçekleşti.

Uzun yıllardır eğitim alanında hizmet veren Bahçeşehir Okulları'ndan mezun olanlar, Bahçeşehir Koleji Mezunlar Derneği'nin (BKMD) çatısı altında bir araya geldi. İlk mezunlardan son dönem mezunlarına kadar çok sayıda okul arkadaşını bir araya getiren derneğin tanıtım toplantısı Bahçeşehir Okulları Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı'nın yanı sıra Bahçeşehir Okulları'nda görev almış öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Bir eğitim kurumunun en kıymetli değerinin "mezunları" olduğunu belirten Devrim Karaaslanlı açılış konuşmasında, "Eğitimin sonucunu ölçmenin en iyi yolu mezunlarının hayat başarılarına bakmaktır. Ben Bahçeşehir Okulları mezunlarına baktığımda Türkiye'nin ve dünyanın en iyi üniversitelerine devam etmiş, iş hayatında başarılı olmuş, topluma değer katan gençler görüyorum ve ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha anlıyorum. Bugün mezunlar derneğimizi hayata geçirerek başarılarınıza bir yenisini daha ekliyorsunuz. Bu dernek sizi hayatınızın en güzel günlerini geçirdiğiniz okulunuza hep yakın tutacak. Dünyanın en iyi eğitim kurumları arasına girmek için çalışan Bahçeşehir ailesinin parçası olmak diploma değerinizi arttıracak. Bu değerin kıymetini bilin, bu değeri artırmak için hep birlikte çalışırsak çok daha hızlı yol alırız. Şimdiden lisedeki genç arkadaşlarınıza mentorluk yaptığınızı, onları üniversiteye ve iş hayatına hazırladığınızı biliyorum. Bu başarılı çalışmalarınızı çeşitlendireceğinize eminim. Bu akşam, sizleri yetiştiren öğretmenlerin gözlerindeki gururu görebiliyorum. Bu bağlılık tıpkı aile bağları gibidir, hayatınız boyunca yanınızda olacak ve size güç verecektir" ifadelerini kullandı.

AMERİKA'DAN KANADA'YA…

Bahçeşehir Okulları mezunlarının önde gelen üniversitelerde eğitim hayatlarına devam ettiklerini belirten Devrim Karaaslanlı, "Mezunlarımızın hangi üniversitelere girdiklerine, hayatta nerede olduklarına ve topluma ne kadar katkıda bulunduklarına bakıyoruz. Bunları görmek bizim için çok büyük bir ölçme ve değerlendirme kriteri. Dünyanın sayılı eğitim kurumlarından biri olmak için çalıştığımızdan ne kadar başarılı olursak mezunlarımız da o kadar değerli olacaktır. Mezunlarımızın yaşamlarını, Bahçeşehir Okulları'nda geçen ve sonrası olmak üzere ikiye ayırıyoruz. Ne kadar irtibatta kalırsak, networkumuz ne kadar güçlü olursa okul olarak daha güçlü olacağımız için bugün bu lansmanı yapma kararı aldık. Mezunlarımız kendi arkadaşlarını gördükleri ve eski günler yad ettikleri için ekstra mutlular. Bugün Amerika'da MIT ve Kanada'da British Columbia gibi okullarda burslu okuyan ve okulu bitirdikten sonra bu ülkelerde iş hayatına atılmış çok değerli mezunlarımız var. Onları da bugün burada görmek bizim için mutluluk verici" dedi.

"BÜYÜK PROJELERLE İSMİMİZİ DUYURACAĞIZ"

Bahçeşehir Koleji Mezunlar Derneği'nin kurucu üyesi ve eş başkanı 2008 yılı mezunlarından Levent Özyurt, "Derneğimiz, uzun yıllardır eğitim veren Bahçeşehir Okulları'ndan mezun olanları ve eksi öğretim görevlilerini yeni mezunlarla bir araya getirmek, eski anılara dokunmak ve kariyerlerinde birbirilerine destek olmalarını sağlamak amacıyla kuruldu. Burada hem sosyal sorumluluk projeleri üretmek hem de arkadaşlarımıza kariyer anlamında destek olma gibi hedeflerimiz var. Çok yakında yapacağımız büyük projelerle ismimizi duyuracağız" diye konuştu.

"LİSE HAYATIM ANLATILMAZ, YAŞANIR"

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nden 2011 yılında mezun olduktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanan Tuğba Merter ise "Lise hayatım benim için anlatılmaz, yaşanırdı. Lisem sayesinde birçok yeniliklerle tanıştım. Hiçbir zaman tek başıma keşfedemeyeceğim şeyler keşfettim ve bana çok büyük katkısı oldu. Lisede öğrendiklerim sayesinde çok güzel bir üniversite hayatı geçirdim. Tıp okumama rağmen lisede öğrendiğim mühendislik dersleri, üniversite hayatımda birçok konuda bana yardımcı oldu. Bu toplantıda yıllardır görmediğim, arkadaşlarım, alt ve üst dönemlerimle bir araya geldim. Çok güzel bir akşam oldu" dedi.

Mezunlar Buluşmasında Anılar Tozlu Raflardan Kalktı

Mezunlar Buluşmasında Anılar Tozlu Raflardan Kalktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim