• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Mezun Oldukları Okulda Girişimcilik Dersi Verdiler

Mezun Oldukları Okulda Girişimcilik Dersi Verdiler
Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Uzay Kurtulmuş mezun oldukları Fatih Anadolu Lisesinde...

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Uzay Kurtulmuş mezun oldukları Fatih Anadolu Lisesinde 11 ve 12. sınıf öğrencilerine girişimcilik dersi verdi. Aloğlu ve Kurtulmuş tarafından verilen girişimcilik seminerinde, girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük ve hoşgörü değerleri anlatıldı.

Fatih Anadolu Lisesi tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen Girişimcilik Seminerinin konukları aynı zamanda okulun da mezunları olan Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Uzay Kurtulmuş oldu. Okulun konferans salonunda 11 ve 12. sınıf öğrencilere yönelik düzenlenen girişimcilik seminerinde konuşan MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, girişimciliği, "Girişimci; un, yağ ve şekeri bir araya getirip, helva yapan kişidir" şeklinde tanımladı.

Seminerde konuşan MAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Uzay Kurtulmuş ise, "Farklı şeyler öğrenmeye açık olun, muhakkak ikinci bir planınız olsun. Ben lise yıllarımda matematik dersinden sorumlu geçiyordum ama Matematik Öğretmenliği Bölümü mezunuyum o yüzden asla umutsuzluğa kapılmayın ve denemekten vazgeçmeyin. Öğretmenlerinizin ve okulunuzun kıymetini bilin." dedi.

ÖĞRENMEYİ BIRAKMAYIN

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, lise ve üniversite yıllarındaki iş deneyimlerinden bahsetti. Aloğlu, üye işyerlerine gezi düzenleyerek, öğrencilerin tercih etmek istedikleri alanlarla ilgili bilgi sahibi olmalarına yardımcı olabileceklerini de dile getirdi.

Konuşmasında Henry Ford'un "İnsanlar öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır" sözünden yola çıkarak iş kalitesi kavramını anlatan Aloğlu, "Her şeyi biliyorum dediğimizde yaşlanmaya başlıyoruz. Bu yüzden bazen 15 yaşında da yaşlanabiliyoruz. Hiçbir zaman öğrenmeyi bırakmayın. Öğretmenlerinize sahip çıkın ve onları şimdilik ders verecek gidecek olarak değil, okul sonrası akil hocalığı da yapacaklarını unutmayın bu yüzden sürekli sorun, araştırın. Sürekli daha iyi ne yapabilirim diye düşünün ve en iyi yaptığınız şeyi bulup o konuda uzmanlaşın. Doğru olan bir işte derinleşmek ve uzmanlaşmaktır. Girişimcilik ve yaratıcılık için sadece farkında olmamız ve sınırların dışına çıkmamız gerekiyor. Başarılı olmak istiyorsanız geçmişten ders alıp, kendinizi geleceğe yönlendirin. İyi bir üniversite eğitimi almak tek başına yeterli değil, bilgi beceriyle birleşmezse bir işe yaramaz. Kalite anlayışınızı geliştirir, dürüst ve çalışkan olur, herkesin hakkını verirseniz her alanda başarılı olursunuz. Güvenilir olmanın üç önemli bileşeni sorumluluk sahibi olmak, inanılır ve tutarlı olmak. Güvenilir olmanın en önemli şey olduğunu unutmayın. Yapmamanız gereken 3 kural var; birincisi karşınızdaki ile zıtlaşmayın, sürekli zıtlaşırsanız yorulur ve yıpranırsınız, ikincisi kimseyi kendinize benzetmeye çalışmayın ve üçüncüsü de önyargılı olmayın, çünkü önyargı düşünememe yöntemidir"şeklinde konuştu.

Seminer sonunda Fatih Anadolu Lisesi Öğretmenleri Halil Aker ve Mustafa Yörük, MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Uzay Kurtulmuş'a katılımlarından dolayı teşekkür ederek, hediye takdim etti.

Mezun Oldukları Okulda Girişimcilik Dersi Verdiler

Mezun Oldukları Okulda Girişimcilik Dersi Verdiler

Mezun Oldukları Okulda Girişimcilik Dersi Verdiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim