• BIST 9581.55
  • Altın 2489.153
  • Dolar 32.5357
  • Euro 34.877
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Mezitli’nin Filizleri Site Ve Apartmanlarda Yeşerecek

Mezitli’nin Filizleri Site Ve Apartmanlarda Yeşerecek
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, üniversite öğrencileri için yeni bir projeye imza atıyor.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, üniversite öğrencileri için yeni bir projeye imza atıyor. "Mezitli'nin Filizleri" projesi ile site, apartman ve iş yerleri, üniversite öğrencilerine burs vermeleri konusunda teşvik edilecek. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, öğrenci okutan her binanın kapısına, "Bu Binanın Öğrencisi Var" yazılı plaket asacaklarını söyledi.

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, üniversite öğrencilerine destek olmak ve ilçedeki öğrenci sayısını artırmak amacıyla kolları sıvayarak yeni bir projeye daha başlıyor. "Mezitli'nin Filizleri" adlı proje sayesinde üniversite öğrencilerine burs sağlanması hedefleniyor.

"ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZE AYDA 100 LİRA YARDIM YAPIYORUZ AMA BUNUNLA YETİNMEMEK GEREKİR"

Başkan Tarhan, "Mezitli'nin Filizleri" projesinin ayrıntılarını İHA muhabirine anlattı. Mezitli Belediye Meclisi kararıyla her yıl Mezitli'de 4 yıllık devlet üniversitesini kazanan her öğrenciye istisnasız, ekonomik durumuna da bakmaksızın ayda 100 lira karşılıksız öğrenci yardımı yaptıklarını belirten Tarhan, belediyelere burs verme yasağı nedeniyle bunu da sadece ilk yıl için yapabildiklerini söyledi. 100 liranın oldukça az bir miktar olduğunu vurgulayan Tarhan, "Bununla yetinmemek gerekir. Bu kapsamda biz de üniversite öğrencilerimiz için yeni bir projeye başlıyoruz. Mezitli'nin Filizleri adlı bu projemiz henüz kamuoyuna yansımadı. Önümüzdeki günlerde bilboardlarımızda bunun tanıtımını yapacağız. Bu kapsamda öğrencilerimizi biraz daha desteklemek, eğitim düzeyini biraz daha yükseltmek için harekete geçtik. Ayrıca, öğrencilerimizin açık öğretim, 2 yıllık ön lisans veya özel üniversite değil de devlet üniversitelerine daha fazla katılımlarını sağlamak istiyoruz" dedi.

"AYDA 1 LİRA VERİN, BİR ÖĞRENCİ OKUTUN"

Proje çerçevesinde, Mezitli'deki siteler, apartmanlar ve iş yerlerinden öğrencilere destek olarak burs verilmesi için çaba harcayacaklarını dile getiren Tarhan, bunun Türkiye'deki ilk uygulamasının İzmir'in Karşıyaka Belediyesi tarafından "Karşıyaka'nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz. Her Apartman İle Bir Öğrenci Okutuyoruz" adıyla yapıldığını anımsattı. Mezitli'de çok fazla site olduğuna işaret eden Tarhan, "Özellikle başta siteler olmak üzere apartmanlar hatta iş yerlerine, üniversite öğrencisi okutmaları için çağrı yapacağız. Önümüzdeki günlerde bilboardlarımızda bunun tanıtımını ve duyurusunu da yapacağız. Diyoruz ki, her ay 50 kuruş veya 1 lira verin, bir öğrenci, iki öğrenci, üç öğrenci okutun. Kendi sitenizden olabilir, başka yerden olabilir. Biz karışmıyoruz ona. Biz sadece burada organizasyona destek oluyoruz. Henüz tam anlamıyla duyurmadık ama birkaç yerde başarılı uygulaması oldu şu ana kadar. Örneğin, Liparis Sitesi'nde bir hanımefendi, sadece bir siteden 13 öğrenciye burs sağladı. Bir derneğimiz önümüzdeki günlerde bir öğrenciye burs vermeyi taahhüt etti. O derneğin, burs veren binaların, sitelerin kapısına da başkalarına örnek olsun, onları teşvik edelim diye hazırladığımız bir plaketi asacağız. "Bu sitede veya bu apartmanda, bu iş yerinde şu kadar öğrenciye burs verilmektedir" yazısını asıyoruz" diye konuştu.

"PROJEYİ TÜRKİYE'DE GENİŞLETMEK İSTİYORUZ"

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi ile proje çerçevesinde ortak bir çalışma yaptıklarını dile getiren Tarhan, arkadaşı olan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın, geçenlerde Mersin'e geldiğini aktaran Tarhan, proje kapsamında öğrenciye burs sağlayan bir sitenin kapısına Başkan Akpınar ile birlikte plaket astıklarını bildirdi. Bu projeyi diğer belediyelerle de eklemlemek istediklerini vurgulayan Tarhan, "Sadece Mersin değil, Türkiye'de bu projeyi genişletmek istiyoruz. Dolayısıyla Mezitli'de okumuş olan eğitimli öğrencilerin çoğalmasını, eğitim düzeyinin yükselmesini istiyoruz. Öğrencilerimize de böyle bir katkı sunmak istiyoruz. Herkese olduğu gibi öğrencilerimize de hizmet etmek bizim görevimiz" ifadelerini kullandı.

Mezitli’nin Filizleri Site Ve Apartmanlarda Yeşerecek

Mezitli’nin Filizleri Site Ve Apartmanlarda Yeşerecek

Mezitli’nin Filizleri Site Ve Apartmanlarda Yeşerecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim