• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Mezitli’den Diyarbakır’a 10 Ton Narenciye

Mezitli’den Diyarbakır’a 10 Ton Narenciye
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Artvin Cerattepe eylemlerine katılanlara limon göndermesinin ardından, bu kez de doğu ve güneydoğudaki...

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Artvin Cerattepe eylemlerine katılanlara limon göndermesinin ardından, bu kez de doğu ve güneydoğudaki operasyonlarda görev alan asker ve polislerle vatandaşlara moral vermek amacıyla Diyarbakır'a 10 ton narenciye gönderdi.

Mezitli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda görev alan güvenlik güçleri ve terörden mağdur olan halka portakal, greyfurt ve limon gönderdi. Belediye çalışanları ve duyarlı vatandaşlar tarafından hazırlanan 10 ton portakal, greyfurt ve limon kamyona yüklenerek, Diyarbakır Valiliği'ne kısa sürede ulaştırıldı. Güvenlik güçlerine vitamin desteği sağlamak ve moral vermek amacıyla gönderilen narenciyeler asker ve polislere teslim edildi. Mersin'den giden narenciye, operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerine sokak ve caddelerde kurdukları mevzilerde dağıtıldı. Bazı güvenlik güçlerinin kendilerine ikram edilen narenciyeleri çevrede bulunan vatandaşlarla paylaşmaları dikkat çekti.

İki dönem önce Mersin'de de görev yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da gösterdiği duyarlı davranışlarından dolayı güvenlik güçleri adına Mezitli Belediye Başkanı Tarhan'a teşekkürlerini iletti.

"MORAL VERMEK İSTEDİK"

Diyarbakır'a gönderdikleri narenciye desteğiyle ilgili açıklama yapan Başkan Tarhan, desteğin sürekli hale geleceğini, güvenlik güçlerinin yanı sıra yaşanan terör olaylarından mağdur olan vatandaşlara da imkanları doğrultusunda her türlü yardımı sağlayacaklarını belirtti. Tarhan, "Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımız asla yok olmayacak. Biz Çanakkale Zaferi'nde omuz omuza veren şanlı bir neslin torunlarıyız. Ülkemizde yaşanan bu kirli oyunlar bütünlüğümüzü asla bozamaz. Son zamanlarda gelen şehit haberleri ve yaşanan terör olayları bizleri derinden üzmektedir. Her ne kadar mesafe olarak Güneydoğu Bölgesi'ne uzak olsak da kalbimiz her zaman orada oldu. Bu anlamda bir başlangıç yapmak istedik. Diyarbakır'da bulunan polis ve askerimizin yanı sıra sivil halka moral sağlamak adına portakal, greyfurt ve limon gönderdik. Bu desteğimiz son olmayacak. Ülkemizin bölünmesini isteyenlere inat desteklerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Mezitli'nin narenciye kenti olduğunu hatırlatan Tarhan, vatandaşların destek çağrısına büyük ilgi gösterdiklerini dile getirerek, "Artvin Cerattepe'ye limon gönderirken bir çağrıda bulunduk. Mersinimizin vazgeçilmez meyvesi olan ve kışın özellikle birçok hastalığı önleyici ilaç niteliği taşıyan portakal ve limonumuzu doğu bölgesindeki güvenlik güçlerine de göndereceğimizi belirttik. Bu çağrımıza firmalar ve vatandaşlar kayıtsız kalmadı. Destek olmak için adeta seferber oldular. Ben inanıyorum ki, sadece narenciye şehri olan Mersin'den değil, Türkiye'nin tüm bölgelerinden yardım kampanyası başlatılacaktır. Ülkemizi seven ve sahip çıkan vatandaşlarımız olduğu sürece bizi asla bölemeyecekler. Tabi ki, yaptığımız yardımlar ve çalışmalarımızdan dolayı rahatsız olanlar da olacak. Biz bunlara karşı her zaman dik duracağız. Ne olursa olsun doğru bildiğimiz yoldan asla vazgeçmeyeceğiz. Ülkemizin huzuru ve refahı için elimizden ne geliyorsa her zaman yapmaya hazırız. Bu anlamda bizlere destek olan başta Mezitli halkı olmak üzere narenciye firmalarına teşekkür ediyor, herkesi destek olmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Mezitli’den Diyarbakır’a 10 Ton Narenciye

Mezitli’den Diyarbakır’a 10 Ton Narenciye

Mezitli’den Diyarbakır’a 10 Ton Narenciye

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim