• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Mezitli’de çocuklar ile yaşlılar bir araya geldi

Mezitli’de çocuklar ile yaşlılar bir araya geldi
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi Evde Bakım Sosyal Hizmet Bürosu, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında çocuklarla yaşlıları bir araya getirdi.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi Evde Bakım Sosyal Hizmet Bürosu, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında çocuklarla yaşlıları bir araya getirdi.

Mezitli Down Kafe'de gerçekleştirilen etkinlikte, araçlarla evlerinden alınan yaşlılar, şarkılar ve çeşitli gösteriler ile unutulmaz bir gün yaşadılar. Etkinliğe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi öğrencileri ile Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Yaş Alma Evi üyelerinin buluştuğu etkinlikte, çocuklar ile yaşlılar unutulmaz bir gün yaşadılar. Mersin Tebessüm Gönüllüleri Palyaço Grubu'nun da destek verdiği etkinlikte, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, tüm katılımcılara havlu hediye ederken, Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi öğrencileri kendi elleri ile yaptıkları hediyeleri yaşlılara verdiler. Mersin Alzheimer Derneği Müzik Korusu'nun seslendirdiği şarkıların eşliğinde yaşlıların sergiledikleri danslar çok ilginç ve renkli görüntüler oluşturdu. Koroya Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve muhtarlar da katılarak, Türk Sanat Müziği şarkılarını seslendirdiler.

İlk kez evlerinden alınarak böylesi bir etkinliğe dahil edildikleri için mutlu olduklarını ifade eden yaşlı vatandaşlar, "Çok farklı bir gün geçirdik. Çocuklarla bir araya geldik hediyeler aldık, yemek yedik, dans ettik. Başkanımıza bize böylesi bir sürpriz hazırladığı için teşekkür ederiz. Bizlere çok nazik davranıldı ve çok özel olduğumuzu hissettik. Başkanımız Neşet Tarhan başta olmak üzere tüm personele bu nazik davetleri için teşekkür ederiz" ifade ettiler.

Yaşlıların sadece böylesi özel günlerde değil her zaman yanlarında olmaya ve en güzel hizmeti sunmaya gayret ettiklerini dile getiren Başka Tarhan, "Biz belediye olarak mutlu kent Mezitli sloganıyla geldik. Her yaştan insanımızın da mutlu olması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Mutluluğun temel koşulu sağlıklı olmak. Sağlıklı değilseniz mutlu olmanız mümkün değil. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine üye olduk ve yaptığımız çalışmalar nedeniyle ödül verildi. Şimdi de Dünya Sağlıklı Kentler Birliği'ne üyelik için çalışıyoruz. Mersin Alzheimeir Derneği ile birlikte Aktif Yaş Alma Evi açtık. İkincisini yapmak için çalışıyoruz. Bunun yanında Mezitli'de bisiklet kullanımını arttırmak istiyoruz. İlçemiz o yönüyle de tanınsın istiyoruz. Yaşlılarımız arasında da bisiklet kullanımı artsın istiyoruz" dedi.

Mezitli Belediyesi Evde Bakım Sosyal Hizmet Bürosu hakkında da bilgi veren Tarhan, "Sağlık görevlimiz Mürsel Aksoy'un yönetiminde şimdi tespit çalışmasına başladık. Kısa bir süre sonra ne kadar evde yalnız yaşayan yaşlımız olduğunu kesin tespit ettikten sonra gerekli ekipman, araç ve bir ofis tahsis edeceğiz. Evde yalnız yaşayan, bakıma ihtiyacı olan insanlar için ne yapabiliriz diyerek birimi genişleteceğiz. Yurt dışında yaptığımız araştırmalarda gördüğümüz kadarıyla, gerekirse kapılarını çalıp sohbet edeceğiz, banyosunu, temizliğini yapacağız, fatura yatırması gerekirse yatıracağız, yemek ihtiyacı varsa onları karşılamaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Mezitli’de çocuklar ile yaşlılar bir araya geldi

Mezitli’de çocuklar ile yaşlılar bir araya geldi

Mezitli’de çocuklar ile yaşlılar bir araya geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim