• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Mezitli’de 1. Uluslararası Soli Pompeıopolıs Seramik Çalıştayı Düzenlendi

Mezitli’de 1. Uluslararası Soli Pompeıopolıs Seramik Çalıştayı Düzenlendi
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin katkılarıyla 1. Uluslararası Soli Pompeiopolis Seramik Çalıştayı düzenlendi.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin katkılarıyla 1. Uluslararası Soli Pompeiopolis Seramik Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, Türk ve Alman seramik sanatçılarının verecekleri eğitimle üretilecek eserler sergilenecek. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, el emekleriyle seramik üretmeleri için çalıştaya davet etti.

Mezitli Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 1. Uluslararası Soli Pompeiopolis Seramik Çalıştayı Menderes Mahallesi Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi üzerinde bulunan "Mezitli Belediyesi Bale Okulu'nun yanındaki salonda başladı. Seramik Sanatçısı Betül Kurt işbirliğiyle gerçekleşen çalıştaya, Mezitli Belediye Başkanı Tarhan'ın yanı sıra Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve seramik sanatçıları Alp Çam, Serkan Gönenç ile çalıştay için Almanya'dan gelen seramik sanatçıları Katharina Böttcher, Susanne Behrens, Katrin Schober ve çok sayıda sanatsever katıldı. Seramik sanatıyla ilgilenen, ilgi duyan ve seramik bölümünde okuyan öğrencilerin de buluştuğu çalıştayda, sanatçılar bilgi ve deneyimlerini de paylaştı.

Çalıştayda, binlerce yıllık geçmişe sahip seramik kültürünün tanıtılması, çağdaş örneklerle desteklenmesi ve sanatçı, akademisyen, öğrenci, sanatsever arasındaki birlikteliğin arttırılması amaçlanıyor. Çalıştay kapsamında yapılan üç boyutlu seramik eserler, raku pişirimi, sagar pişirimi gibi özel pişirim teknikleri kullanılarak gerçekleşecek. Çalıştay kapsamında yapılan eserler, 12-25 Nisan 2016 tarihleri arasında çalıştay alanındaki sergi salonunda sanatseverlerle buluşacak.

"HALKIMIZ DA ÇALIŞTAYA KATILARAK SERAMİK ÜRÜNLER YAPABİLİRLER"

Vatandaşların seramik sanatıyla tanışması amacıyla Mezitli ve Mersin halkını çalıştaya davet eden Başkan Tarhan, konuyla ilgili kısa bir açıklama yaparak, "1. Uluslararası Soli Pompeiopolis Seramik Çalıştayını düzenlediğimiz bu mekana vatandaşlarımız da gelerek, çalıştaya katkı sunabilirler, kendileri de el emekleriyle seramik ürünleri elde edebilirler. Üç Alman misafirimiz de bu çalıştaya katıldı. Onlar da kendi alanlarında deneyimlerini sergileyecek. Mersin Üniversitesi'nden değerli hocalarımız ve öğrencilerimizle birlikte zevkli çalışmalar gerçekleştirecekler" dedi.

Açıklamasının ardından önlük giyerek seramik eğitimine katılan Tarhan, teknik bilgi aldıktan sonra eğitmenler eşliğinde kile can verdi. Oldukça keyifli bir çalışma olduğunu dile getiren Tarhan, "İlk defa seramik çalışmasına katılıyorum. İnsanın yorgunluğunu alan ve inanılmaz keyifli olan bir çalışma. Mezitli ve Mersin halkının buraya gelip, seramik sanatını incelemesini istiyorum. Vatandaşlarımızın seramik sanatıyla tanışmasını, hünerlerini sergileyip güzel eserler çıkarmalarını diliyorum" diye konuştu.

Seramik Sanatçısı Betül Kurt ise belediye ile birlikte bu çalışmayı yaptıklarını ve halkın ilgisinden de oldukça memnun olduğunu söyledi. Kurt "İlkini yaptığımız bu çalıştayı her yıl daha da büyüterek yapmayı planlıyoruz. Amacımız, kentimizin Türkiye'de ve dünyada seramik cenneti olmasını sağlamak. sanatçılarımızla birlikte bir sergi bizi bekliyor" şeklinde konuştu.

Mezitli’de 1. Uluslararası Soli Pompeıopolıs Seramik Çalıştayı Düzenlendi

Mezitli’de 1. Uluslararası Soli Pompeıopolıs Seramik Çalıştayı Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim