• BIST 9645.02
  • Altın 2414.245
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8071
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Mezitli deresi cazibe alanı oluyor

Mezitli deresi cazibe alanı oluyor
Mezitli deresinde başlatılacak olan ıslah çalışmasıyla, bölgenin yeni bir cazibe merkezi haline geleceği bildirildi.

Mezitli deresinde başlatılacak olan ıslah çalışmasıyla, bölgenin yeni bir cazibe merkezi haline geleceği bildirildi.

Mezitli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yoğun yağmur sonrası oluşan sel felaketini önlemede büyük öneme sahip olan Mezitli deresi ve çevresinin yüzü değişiyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın ısrarlı talep ve takip çalışmaları sonrası Mezitli deresinde ıslah çalışmasına Devlet Su İşleri tarafından başlandı.

Denizden başlayarak kentin kuzeyine kadar devam eden çalışmalar kapsamında kademeli olarak dere ıslahı, yatak tanzimi ve taş tahkimatı yapılacak. Daha önce yaşanan selden zarar gören bölümlerde onarılarak düzenlenecek. Çalışmalar sonrası Mezitli Belediyesi'de dere çevresinde düzenlemeye gidecek. Dere boyunca bisiklet yolu ve yürüyüş yolu yapacak olan Mezitli Belediyesi, belli noktalara yerleştireceği oturma, dinlenme ve spor grupları ile ilçeye yeni bir spor ve yaşam alanı kazandıracak.

Kenti tam ortadan ikiye ayıran Mezitli deresinin ıslah edilmemesi nedeniyle kirli ve kötü görüntünün Mezitli'ye yakışmadığına vurgu yapan Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "2014 yılından başlayarak DSİ Müdürlüğü'ne yaptığımız ısrarlı başvuru sonrası ilçemizde bulunan derelerde ıslah, dere yatağı tanzimi ve taş tahkimat çalışmaları yapılmaya başlandı. İlk etapta Tece deresinde yapılan ıslah çalışmaları tamamlanarak, Mezitli deresinde düzenlenmeye başlanıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi de fuar merkezi karşısında bulunan jakaranda koruluklarımızın da içinde bulunduğu alanda, denize kadar açık taşkın deresi çalışmalarına başladı" dedi.

"Mezitli deresi çevresi cazibe alanı olacak"

DSİ ekiplerinin işlemleri tamamlamasının ardından Mezitli Belediyesi'nin söz konusu alanda çalışma yapacağına dikkat çeken Tarhan, "Mezitli deresi çevresinin daha aktif kullanılan bir alan olması için bir proje geliştireceğiz. Bir çok projeyi Mezitli deresi boyunca hayata geçirdik. Dere boyunca yapacağımız yürüyüş ve bisiklet yolu kentin kuzeyinde bulunan Güneş Parkın kuzeyine kadar devam edecek. Oturma grupları, spor alanları, sosyal faaliyet alanlarıyla derece modern ve tercih edilen bir yer olacak. Halkın bu bölgeyi daha yoğun kullanmalarını amaçlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim