• BIST 9676.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Mezitli Belediyesi’nin Ev-ka Projesi Başladı

Mezitli Belediyesi’nin Ev-ka Projesi Başladı
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin, Mersin Rotary Kulübü ve Mezitli Soroptimist Kulübü ile birlikte hayata geçirdiği EV-KA Projesi başladı.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin, Mersin Rotary Kulübü ve Mezitli Soroptimist Kulübü ile birlikte hayata geçirdiği EV-KA Projesi başladı. Proje kapsamında, ev kadınlarına sağlıktan aile içi iletişime kadar birçok konuda eğitim verilecek.

EV-KA Projesi çerçevesinde kadınlara, aile içi iletişim, bireysel motivasyon, erken tanı, kadın hakları, ev kazaları, sağlıklı beslenme, geri dönüşüm ve çocuğun gelişen cinselliği gibi konularda eğitimler verilecek. Proje, 23 Mart ve 30 Mart 2016 tarihlerinde yapılacak sunumlarla sona erecek. Projenin ilk eğitimi, bugün Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın da katılımıyla Mezitli Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleşti.

Ev kadınlarının eğitimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen projenin ilk oturumu, Başkan Neşet Tarhan'ın konuşmasıyla başladı. Sivil toplum kuruluşlarının birlikte yaptığı çalışmaların önemini vurgulayan Tarhan, "Mezitli'ye değer katacağız demiştik, bu tür projelerle Mezitli'ye ne kadar değer kattığımız ortaya çıkıyor. Biz değer katacağız derken arsa, ev fiyatlarının Mezitli'de yükselmesini kastetmiyoruz. İnsanların yaşamlarına da değer katmak istiyoruz. Bu proje de onlardan biri. Kısa bir zaman sonra bu binamızı da Mezitli Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşları merkezi olarak değerlendireceğiz. Adonis Sitesinin orada yaptığımız yere de nikah salonumuzu taşıyacağız. Bundan sonra bütün sivil toplum kuruluşlarımız bu salonu kullanabilecek. Benim üzerinde durduğum konulardan biri sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışmalar yapmasıyla ilgili. Sivil toplum kuruluşları tek başına çalışma yapıyorlardı. Sivil toplum kuruluşlarının hepsini kapsayan bir organizasyon yok. Artık tüm sivil toplum kuruluşlarıyla bir arada çalışma yapılması gerekiyor" dedi.

Mersin Rotary Kulübü Başkanı Serhan Antalyalı ise 10 yıldır bu tarz projeleri yaptıklarını söyleyerek, "Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Sembol Tarhan Hanımefendi ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan Beyefendi bu projede bizlerle olmayı kabul ettiler, kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yıl projenin 10'uncusunu yapıyoruz. Keyif alacağınız bir proje olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Sembol Tarhan da kadın için çalışan uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olduklarını ve konusunda uzman kişileri projelerine katılmaları için çağırdıklarını söyledi. Tarhan, "Kadın ve çocuk hakları, kadının toplumdaki statüsünün yükseltilmesi, ekonomik açıdan güçlendirilmesi gibi konularla ilgileniyoruz. Tüm bu çalışmaları, uluslararası dostluk ve kardeşlik şemsiyesi altında gerçekleştiriyoruz. EV-KA Projesi'nde konusunda uzman arkadaşlarımız tarafından verilecek eğitimlerin, sizlere yararlı olacağı inancındayız. 23 Mart ve 30 Mart'ta aynı saatlerde projemiz devam edecek ve katılım gösteren kadınlar hem bilgilenecek hem de sertifikalarını alacaklar" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Kunter Kunt aile içi iletişim, Birsen Feray Biçgel, evde veya iş yerlerinde geri dönüşüm, Aslı Gökçe ise bireysel motivasyon konularında sunum yaptılar.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim