• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Mezitli Belediyesi’ne Samsun’dan Bebek Kıyafetleri Geldi

Mezitli Belediyesi’ne Samsun’dan Bebek Kıyafetleri Geldi
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Hoş Geldin Bebek" projesine destek veren Samsunlu Perizat Yeşildal, elleriyle ördüğü...

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Hoş Geldin Bebek" projesine destek veren Samsunlu Perizat Yeşildal, elleriyle ördüğü bebek yeleklerini Mersin'e gönderdi.

Mezitli Belediyesi'nin kadın gönüllüleri tarafından başlatılan "Hoş Geldin Bebek" projesi, Türkiye geneline yayılmaya başladı. Birçok kentte, projeyi duyarak bebek kıyafetleri örmeye başlayan kadınlar, bu kıyafetleri daha sonra Mezitli Belediyesi'ne gönderiyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın eşi Sembol Tarhan'ın da aralarında bulunduğu bir grup gönüllünün, yeni doğan bebekler ve çocuklar için yünden giysi ördüğü haberini alan birçok farklı şehirden kadınlar, projeye destek vermek istediklerini dile getirmişlerdi. Kadınların el emeği ve göz nuru ile ördüğü kıyafetler kargo yolu ile belediyeye ulaşmaya başladı. Projeye Samsunlu ev kadını Perizat Yeşildal da ördüğü bebek kıyafetleri ile destek verdi. Yeşildal, ördüğü bebek yeleklerini kargoyla belediyeye gönderdi.

MEZİTLİ YAPTI, TÜRKİYE'YE YAYILDI

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, projenin gönüllülük esasına dayandığını ifade ederek, "Biz belediye olarak halkımıza belli hizmetler sunma gayretindeyiz. Ancak bununla da yetinmeyerek vatandaşın da bu çalışmalarda yer almasını istiyoruz. "Hoş Geldin Bebek" projesi de bu gönüllü çalışmaların sadece küçük bir bölümüdür. Gönüllü kadınlarımız, boş zamanlarında gönüllü evinde bir araya gelerek bebek ve çocuklar için yünle bere, kaşkol, yelek, hırka, kazak, patik, eldiven, battaniye gibi giysiler örüyorlar. Bunu çocuklar, bebekler üşümesin diye yapıyorlar. Projenin küçük ama ne denli önemli bir faaliyet olduğunu şimdi daha iyi görüyoruz. Bize birçok şehirden ulaşan vatandaşımız projeye destek olmak istediklerini belirtmişlerdi. Şimdi örülen bebek kıyafetleri belediyemize ulaşmaya başladı. Bunları en kısa sürede yeni doğan bebeklerimize ulaştıracağız. Sonrasında da Samsun'dan ördüğü kıyafetleri bize ulaştıran güzel yürekli kadınımız Perizat Yeşildal'a bizlere ulaştırdığı ürünün bilgisini vereceğiz. Yani bizim gönüllülerimiz sadece Mezitli ile sınırlı kalmıyor. Buradaki gönüllülerimizin çalışmalarını duyan farklı şehirlerden duyarlı insanlarımız da gönüllü ordumuza katılıyor ve destek veriyor. Samsun, İzmir gibi birçok şehirden kadınlarımız arıyor, "Biz de örüyoruz" diyorlar" dedi.

Belediye hizmetlerinin yanında gönüllülük esasına dayalı vatandaşların da katıldığı projelere de büyük önem verdiklerini vurgulayan Tarhan, "Sadece maaşlı personelle kent yönetimi olmaz. Siyasette de hizmette de böyledir, mutlaka gönüllü insanları hareketin içerisine sokmak gerekir. Bunun gibi sosyal projeler hizmetin yanı sıra vatandaşımızla belediyenin ilişkilerinin de yakınlaşmasına hizmet ediyor" ifadelerini kullandı.

Mezitli Belediyesi’ne Samsun’dan Bebek Kıyafetleri Geldi

Mezitli Belediyesi’ne Samsun’dan Bebek Kıyafetleri Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim