• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Mezitli Belediyesi’nde En Düşük Taşeron İşçi Ücreti Bin 720 Lira Oldu

Mezitli Belediyesi’nde En Düşük Taşeron İşçi Ücreti Bin 720 Lira Oldu
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, kendi bünyesinde asgari ücretle çalışan 537 taşeron işçinin ücretini yükseltilerek, en yüksek ücret veren...

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, kendi bünyesinde asgari ücretle çalışan 537 taşeron işçinin ücretini yükseltilerek, en yüksek ücret veren belediyeler arasında birinci sıraya yükseldi. Taşeron işçi ücretlerinde yüzde 70'in üzerinde artış sağlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Taşeron işçilerimizin yüzde 35'lik kısmı aylık net bin 720 lira alacak. Geriye kalan işçilerin aylık ücreti ise bin 785 lira ile 4 bin 130 lira arasında değişecek" dedi.

Mezitli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 2016 yılının gelmesiyle birlikte taşeron işçilerin ücretlerinde önemli ölçüde iyileştirme yapıldığı, işçilere verilen sosyal yardımların da yaklaşık iki katına çıkartıldığı bildirildi. Belediyede, en düşük işçi aylığı asgari ücretin üzerine çıkarken, işçi ücretlerinde yüzde 70'in üzerinde artış sağlandı. Yeni düzenlemeyle ücretlerde iyileştirmenin yanı sıra sosyal desteklerden de yararlanacak olan taşeron işçiler, zaman içinde çeşitli ikramiye haklarına da kavuşacak.

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, işçinin, emekçinin ve örgütlü mücadelenin sonuna kadar yanında olacağını vurgulayarak, "İşsizlik sorunu Türkiye'nin en önemli sorunlarından biridir. Belediye başkanlarının da çaresiz kaldığı, çözüm bulamadığı ve en çok üzüldüğü sorunların başında geliyor. Bunun yanında mevcut çalışan taşeron işçilerinin hak ettiği sosyal statüye kavuşamadığı da acı bir gerçektir. Bu konuda çalışmalarımızı ara vermeden sürdürdük. Belediye olarak "kendi ölçeğinde" istihdam konusunda çare olmaya çalıştık ve taşeron işçilerinin taban ücretlerini de asgari ücretin üzerine çıkarttık" dedi.

İşçilerin sendikal özgürlük haklarını kullandıklarının altını çizen Başkan Tarhan, sendikaların yetkili olmaları halinde toplu sözleşme de imzalayacaklarını belirterek, "Belediyemiz bünyesinde çalışan taşeron işçilerimizin yüzde 35'lik kısmı aylık net bin 720 lira alacak. Geriye kalan işçilerin aylık ücreti ise bin 785 lira ile 4 bin 130 lira arasında değişecek. Emekten ve özgürlükten yana tavrımız dün nasılsa bugünde aynı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Mezitli Belediyesi'nin, İller Bankası'nda geçmiş dönemlerden kalan borcu dışında hiçbir borcu bulunmadığına da işaret eden Tarhan, şöyle devam etti: "2016 yılında ilçemize gerçekleştireceğimiz yatırımlarımızın ödemeleri de kasamızda hazır duruyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile ilerlediğimiz bu yolda halkımıza belediyeciliğin en güzel örneklerini göstereceğiz. Halkımızın ve çalışanlarımızın mutluluğu için her türlü çaba ve özveride bulunmaya devam edeceğiz. Her zaman işçimizin yanında olacağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim