• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Mezitli Belediyesi, Örtü Altı Üzüm Festivali düzenledi

Mezitli Belediyesi, Örtü Altı Üzüm Festivali düzenledi
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, yeni bir festivale daha imza atarak, Örtü Altı Üzüm Festivali düzenledi.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, yeni bir festivale daha imza atarak, Örtü Altı Üzüm Festivali düzenledi. Festivalde yılın en iyi üzümünü yetiştiren üç üretici altınla ödüllendirildi.

Eski Mezitli Mahallesi'nde bu yıl ilki düzenlenen ve üreticilerin birbirinden lezzetli ürünlerini yarıştırdığı festivalde, tarımsal sorunlara dikkat çekildi. Festivale, Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra Mersin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu, Mezitli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kerim Köken, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Yılın en iyi üzümünün seçildiği festivalde, derece alan üreticilere Mezitli Belediyesi tarafından tam, yarım ve çeyrek altın ödülleri verildi. Festivale katkı sunanlara teşekkür plaketinin verildiği etkinlikte, mehter takımının yanı sıra yerel sanatçılar Dilara ve Burhan Ateş de konser verdi. Festivale katılanlar, bölgede yetişen üzüm, kaysı, şeftali gibi meyvelerin tadına bakma şansı yakaladılar.

Üreticilerin sorunları hakkında kısa bir konuşma yapan Eski Mezitli Mahallesi Muhtarı Veysel Gılıçoğlu, üretilen ürünlerin 10 yıl öncesiyle aynı olmasına karşın başta ilaç ve gübre olmak üzere tüm maliyetin kat kat arttığını söyledi.

"Sorunun çözümü kooperatifleşmeden geçiyor"

Başkan Tarhan ise her alanda olduğu gibi tarımsal alanda da büyük hizmetler ürettiklerini ifade ederek, yaşanan sorunları aşmanın ancak örgütlenme ve kooperatifleşme ile çözülebileceğini belirtti. Uygulanan tarım politikalarının çiftçiyi kaosa doğru sürüklediğini öne süren Tarhan, "Mesleğimin de ziraat mühendisliği olmasından dolayı çiftçinin sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu konuda çok önemli araştırmalar yaptım. Sorunun çözümü kooperatifleşmeden geçiyor. Biz de gerek Türkiye'ye mal olmuş Kadın Üretici Pazarımızda gerekse çiftçilerimize bu konuda telkinlerde bulunuyor, bu yöndeki çalışmalarını destekliyoruz" dedi.

Festivalin ilk kez düzenlenmesine karşın büyük bir başarı sağladığına dile getiren Tarhan, "Önceki yıllarda planlamamıza karşın yaşanan terör olayları nedeniyle gerçekleştirememiştik. Buradaki coşku ve sahiplenme gösteriyor ki, gelecek yıllarda bu festivalimiz daha da büyüyecek. Katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaymakam Karahaliloğlu da Türk halkının tarım alt yapısından geldiğini belirterek, "Üzüm üzerine bir festival düzenleneceğini duyunca çok memnun oldum. Üreticinin her zaman yanında olmak istiyorum. Çünkü bu çok zor bir sektör ve bu insanlar topraktan üreterek değer kazandırmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Mezitli Belediyesi, Örtü Altı Üzüm Festivali düzenledi

Mezitli Belediyesi, Örtü Altı Üzüm Festivali düzenledi

Mezitli Belediyesi, Örtü Altı Üzüm Festivali düzenledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim