• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Mezarlıkta doğum gününü kutladılar

Mezarlıkta doğum gününü kutladılar
Soma maden faciasında hayatını kaybedenlerden Kader Yıldırım'ın yaş günü Madenciler Şehitliği'ndeki mezarı başında kutlandı.

Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenlerden Kader Yıldırım'ın, Soma Belediye Mezarlığındaki kabri üzerine konulan uğur böceği şeklindeki pastayı, 3 ve 8 yaşındaki çocukları kesti. Anne Elmas Yıldırım'ın sözleri, oğul Onur Yıldırım'ın ise babası için yazıp okuduğu mektup mezarlığa gelen herkesi ağlattı.

Soma'daki maden faciasından bir hafta sonra 32'nci yaşına basacak olan Kader Yıldırım'ın çocuklarının teklifi üzerine mezarlığa gelen yakınları, mum ve maytaplarla süslü uğur böceği şeklindeki pastayı vefat eden madencinin 3 yaşındaki kızı Eda ve 8 yaşındaki oğlu Onur'a kestirdi.

15878_74069_20052014152717.jpg

Anne Elmas Yıldırım, torunlarının babalarının doğum gününü mezarı başında kutlanmasını istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Babalarının doğum gününü mezarı başında kutlanmasını çocukları istedi. Oğlumun doğum günü için hevesleniyorduk, hayal kuruyorduk. Bunun için çok hazırlanıyorduk ama bugünü bilememiştik. O yüzden içimizde kalmasın dedik. Torunumuz babasına mektup yazmış, duygularını söylemiş. Mahrum bırakmayalım dedik. Babasının yerine oğluna mumu üfletelim dedik. Oğlum yaşından daha çok büyüdü bugün. Yavruma mutlu yıllar, uzun yıllar diyemedim ama. Rabbimden cennetin en güzel yerlerini istedim. Yavruma Allah en güzel yerlerini nasip etsin, peygamberimizin sofrasına nasip etsin. Bütün burada yatan yavrularım için de dualarım geçerli. Bizim gibi kimseler yanmasın. Bizim için dayanılmaz bir acı oldu."

Anne Elmas Yıldırım'ın bu sözleri ise Soma Belediye Mezarlığı içerisinde kurulan'ne gelen herkesi ağlattı.

Eda, Onur Yıldırım ile kuzenleri Kerem de yanlarında getirdikleri çilek yaprağını mezarlığa diktiler.

BABASINA YAZDIĞI ŞİİRİ OKUDU

Onur Yıldırım ise babası için yazdığı ve mazarının üzerine koyduduğu mektubu ve şiirini okudu.

15878_46917_20052014152723.jpg

Oğul Yıldırım, mektubunda şu ifadeler yer aldı:

"Herkes seni çok seviyor ama ben seni daha da çok seviyorum. Ben ve Kerem seni o kadar seviyoruz ki. Başın sağolsun. Senin için şiir yazdım. Şimdi başka bir kalem alacağım. Sen orada rahat mısın, benim şiirlerimi beğenirsin umarım. Çok iyi birisin. Seni çok seviyorum. Senin mezarlığını çok sulayacağım. Ömür boyu seni özleyeceğim. Ne kadar iyi birisin. İstanbul'dan, Ankara'dan gelenler var. Başın sağolsun. Seni herkes çok seviyor. Herkes senin mezarlığına toplandı ve yasin okudular. Ömür boyu yanındayım. Sana iyi günler."

Kader Yıldırım'ın babası Nevzat Yıldırım da oğlunun 11 yıldır maden işçisi olarak çalıştığını, kendisinin Sinop'ta bulunduğu sırada olayı televizyondan duyduğunu ve hemen Soma'ya geldiğini söyledi.

200520141533056245015.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim