• BIST 9693.46
  • Altın 2509.616
  • Dolar 32.5735
  • Euro 34.7645
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Meyvecilik, Aşılama Ve Arıcılık Kursu Sona Erdi

Meyvecilik, Aşılama Ve Arıcılık Kursu Sona Erdi
Samsun Bafra Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Bafra Ziraat Odası işbirliği ile düzenlenen "Budama,...

Samsun Bafra Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Bafra Ziraat Odası işbirliği ile düzenlenen "Budama, Aşılama ve Arıcık Kursu"nu bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Bafra Ziraat Odası'nda düzenlenen sertifika törenine Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve kursiyerler katıldı.

Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner yaptığı konuşmada, "Meyvecilik Bafra'da gelişmeye başladı fakat meyvecilikle uğraşan üreticilerimiz budamasını bilmiyor. Yönetim olarak aldığımız karar doğrultusunda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile irtibata geçerek kursumuzu açtık. Eğitim devamlılıktır. Eğitim birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberlik olmadan başarı elde edilemez" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Bizden destek istendiğinde ancak bu eğitimi verebiliyoruz. Ziraat Odamızdan gelen istek doğrultusunda kursumuzu açtık. Umarım üreticilerimiz bundan sonra meyveciliği daha bilinçli bir şekilde sürdürür" diye konuştu.

Belediye Başkanı Zihni şahin, "Bafra Ovası Türkiye'yi besleyen önemli ovalardan. Eksikliklerimiz var. Tarımda katma değerin yükseltilmesi için neler yapmamız gerekiyor bu konularda çalışıyoruz. Bafra'da potansiyeller çok fazla fakat potansiyellerimiz istediğimiz gibi değerlendirdiğimizi söyleyemem. Bafra'da sebzecilikte kaliteli bir üretim yapılıyor. Bunun yanı sıra çeltik yoğun bir şekilde ekiliyor. Meyvecilikte de ümitlerimiz var. Bafra'da meyvecilik yaygınlaştığı takdirde meyve suları fabrikaları kurulabilir. Fakat bunun içinde yeterli meyve üretimi olması gerekiyor. Umarım önümüzdeki yıllarda meyveciliği geliştirir, Bafra'ya bir katma değer kazandırırız" şeklinde konuştu.

Kaymakam Halis Arslan ise, "Zamanla diğer tarım ürünlerinin yanı sıra meyvecilikte de Bafra hedefine ulaşacaktır" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, 88 saat süren Budama ve Aşılama Kursu'na katılan 53 kişiden belge almaya hak kazanan 34, 80 saat süren Arıcılık Kursu'nda da belge almaya hak kazanan 20 üreticiye protokol tarafından belgeleri verildi.

Meyvecilik, Aşılama Ve Arıcılık Kursu Sona Erdi

Meyvecilik, Aşılama Ve Arıcılık Kursu Sona Erdi

Meyvecilik, Aşılama Ve Arıcılık Kursu Sona Erdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim