• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

'MeySu' fabrikası AVM oluyor

Kayseri'de, Mayıs ayında yıkılan Türkiye'nin ilk meyve suyu fabrikalarından olan Meysu Fabrikası'nın bulunduğu yere dev bir Alış Veriş Merkezi (AVM) yapılıyor.

Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, yıkılan Meysu Fabrikası'nın arazisiyle ilgili sorularını yanıtladı. Güldüoğlu, ''Kayseri-Ankara kara yolu üzerinde bulunan Meysu Fabrikası yıkıldı. Bu alana çelikten, kompozit tarzda bir alış veriş merkezi kuracağız'' dedi.

Kayseri girişinde 51 bin metre karelik alan üzerine kurulu Meysu fabrikasının binalarının yıkımına Mayıs ayında başlanıldığını ve yoğun çalışmalar sonucu alanın temizlendiğini, alış veriş merkezi için temelin de atıldığını kaydeden Güldüoğlu, ''Gülsan Gıda olarak Meysu markalı ürünlerimizi Organize Sanayi Bölgesi'ndeki modern tesislerimizde üretmeye devam ediyoruz. Uzun süredir boş ve atıl olan bu binalar, çevre ve görüntü kirliliği oluşturduğu için yıktık ve yerine bir çok proje arasından alış veriş merkezi kurmaya karar verdik'' diye konuştu.

Alış veriş merkezinin çelik konstrüksiyon tarzda kompozit bir bina olacağını ifade eden Güldüoğlu, şu bilgeleri verdi:

''Alış veriş merkezi, görüntü itibarıyla göze hoş gelecek tarzda ve 2 katlı olarak inşa edilecek. Toplam 60 mağazayı bünyesinde barındıracak olan alış veriş merkezi, burada bulunmak isteyen firmalarımıza, modern bir binada müşterileriyle bir arada olmanın bütün olanaklarını sunacak. Ülkemizin her zaman lider şehirleri arasında yer alan Kayseri, çevresindeki illerin taleplerini de karşılayabileceği yeni bir merkeze kavuşmuş olacak.''

Güldüoğlu, alış veriş merkezinin, Kayseri-Ankara kara yolu üzerinde olması ve şehirler arası otobüs terminaline yakınlığı gibi avantajları bulunduğunu da vurgulayarak, ''Görünüm ve estetik olarak alış veriş merkezinin binası, terminal binasıyla bir uyumluluk da sergileyecek. Yeni yerler yaparken, Kayseri'nin estetiğinin bozulmamasına da özen gösteriyoruz'' dedi.

MEYSU 39 YIL ÖNCE KURULMUŞTU

Türkiye'nin ilk meyve suyu fabrikalarından biri olan Meysu, 1970 yılının sonbaharında Kayseri-Ankara kara yolu üzerinde kurulmuş, 1998 yılında başlayan grev ve satışlarla Türkiye gündemine gelmişti.

Kayseri Şeker Fabrikası'na komşu geniş bir alan üzerinde bulunan Meysu, 2004 yılında Gülsan Şekerleme-Özkoyuncu Madencilik ortaklığı tarafından İcra İdaresi'nden 4 trilyon 100 milyon liraya satın alınmış, ancak burada üretim yapılmamıştı.

Gülsan Gıda, Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikasında Meysu adıyla üretimine devam ediyor.

www.istanbulhaber.com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim