• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Meydandan Kalkancı’ya Yeni Otobüs Hattı

Meydandan Kalkancı’ya Yeni Otobüs Hattı
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Kalkancı Mahallesi'ndeki nüfus yoğunluğunun artmasından dolayı Cumhuriyet Meydanı-Kalkancı...

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Kalkancı Mahallesi'ndeki nüfus yoğunluğunun artmasından dolayı Cumhuriyet Meydanı-Kalkancı Mahallesi arasına yeni bir otobüs hattı açacaklarını söyledi.

Kalkancı Mahallesi'nin nüfusunun 4 kat artmasından dolayı orada ulaşım problemi ortaya çıktığını belirten Sefer Arlı, "Kalkancı Mahallesi'nin nüfusu 5 yıl önce yaklaşık 3 binken şuan ki nüfusu 20 bin civarlarındadır. Bu bölgenin bir taşıma problemi ortaya çıktı. Nüfusu artınca yolcu taşımasıyla ilgili bir sorun ortaya çıktı. Ama mevcut araçlar yeterli gelmediği için biz 8 tane otobüs ile Cumhuriyet Meydanı Yafeya Oteli önünden kalkarak raylı sisteme entegre olması açısından büyüklüğü 25-27 kapasiteli 8 tane otobüs ile hat kiralama ihalesi açılmasını meclise teklif ettik ve meclis de oy birliği ile kabul etti. 8 otobüs ile 10 yıllık yolcu taşımacılığı hat kiralama işini, belediyemiz encümeninde açık artırma ile ihale edilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi bu talebimizi uygun görerek olumlu karar verdi" dedi.

CUMHURİYET MEYDANI - KALKANCI MAHALLESİ GÜZERGAHI

Güzergahın geçiş yolları hakkında bilgi veren Arlı, "Cumhuriyet Meydanı ile Kalkancı Mahallesi arasında güzergahı UKOME kararı ile belirlendi. Bu güzergah çerçevesinde otobüsler Cumhuriyet Meydanı önündeki Yafeya Otel'den kalkarak sırasıyla 19 Mayıs Bulvarı, 100. Yıl Bulvarı, Barış Bulvarı, Şehit Korhan Ekiz Bulvarı, 30 Ağustos Caddesi, Sipahi Ocağı Sokak, Adalı Halil Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Mehtap Caddesi, Canan Sokak, Kalkancı Yatılı Kuran Kursu, 103. Sokak ve Köksal Ersayın Anadolu Lisesi önünden tekrar dönüş yapacaktır. Bu güzergahta son nokta Kalkancı dediğimiz yani teleferik çıktığı bölgelerin arka taraflarında ciddi bir yapılaşma var. Dolayısıyla oranın ulaşım sorununu çözme ile ilgili böyle bir hat kurmak istiyoruz. Buradaki amaç o bölgelerdeki insanları şehir merkezine olan ulaşımlarını kolaylaştırmak. Ulaşımla ilgili olan sıkıntıyı çözmektir" diye konuştu.

"MEVCUT MİNİBÜS HATLARI AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDECEK"

O güzergahtaki mevcut minibüs ve dolmuş hatlarının aynı şekilde çalışmaya devam edeceğinin altını çizen Arlı, "Oradaki mevcut minibüs hatların statüsünde hiçbir değişiklik olmayacak. Yani mevcut güzergahları neyse var olduğu şekilde devam edecekler. Onların kazanmış bir hakları var. Onların mevcut durumlarında eksilmede yok, artma da olmayacak. Bugün nasıl çalışıyorlarsa bu hatlar geldiğinde de aynı şekilde çalışacaklar. Bu arkadaşlarımız istedikleri takdirde hemen otobüsleşmeye geçebilirler. Taksi dolmuşları ve minibüsleri toplu taşıma aracı olarak dünya literatüründe yer almıyor. Bunlar toplu taşıma aracı değil. "Toplu taşıma araçları büyüklüğü 9 metreden başlayan araçlardır" deniliyor. Buradan bütün hatlarımıza çağrıda bulunuyorum, otobüsleşmeyi kabul ettikleri takdirde biz hepsine birlikte, ayrı ayrı hat olarak da olabilir, yeniden organizasyon yapmaya hazırız. Otobüsleştikleri takdirde fizibilitesini yaparız. Kaç araç gerekiyorsa yine aynı arkadaşlarımıza bu hatları vermek suretiyle otobüs olarak yolcu taşıdıkları takdirde biz hatlarını, güzergahlarını her türlü yasal zeminde hazırlarız ve veririz. Bütün derdimiz, insanların duraklarda yarım saat beklemeden kısa sürede ekonomik olarak evlerine ve iş yerlerine ulaşmasını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim