• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

MEÜ’de ’Türkiye Çocuk Üniversiteleri Çalıştayı’

MEÜ’de ’Türkiye Çocuk Üniversiteleri Çalıştayı’
Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Türkiye Çocuk Üniversiteleri Çalıştayı" düzenlendi.

Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Türkiye Çocuk Üniversiteleri Çalıştayı" düzenlendi.

Mersin Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı çalıştaya, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, TBMM temsilcileri, Avrupa Çocuk Üniversiteleri Birliği Ağı temsilcileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcileri, Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri, Türkiye Belediyeler Birliği temsilcisi, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu temsilcisi ile çeşitli üniversitelerden akademisyenler katıldı.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşen çalıştayın açılışında konuşan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, "Çocuk üniversiteleri özellikle örgün eğitimin desteklenmesine katkıda bulunabileceği gibi, yaygın eğitim yoluyla da yepyeni bir model olarak gelişmeye açık bir yapılanmadır" dedi. Çamsarı, genç bir yapılanma olan çocuk üniversiteleri yapılanmasının burada yürütülecek çalışmalarla geliştirileceğine inandığını ifade etti.

Çocuk üniversitelerinin, araştırma ve bilimi temel alarak çocukları merak ve düşünmeye sevk etmek amacıyla kurulduğunu belirten Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Mazmancı, dünyada ve Türkiye'de kurulan çocuk üniversitelerine değindi. Mazmancı, "Avrupa Çocuk Üniversiteleri Birliği'ne üye birkaç üniversiteden biri olan Mersin Çocuk Üniversitesi, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde 2011'den bu yana hizmet vermektedir. Çocuk üniversiteleri, çocuklarla üniversitelerin buluştuğu birimlerdir" diye konuştu.

Türkiye Çocuk Üniversiteleri Çalıştayı Koordinatörü Soner Yurttaş, Türkiye'deki çocuk üniversiteleri yapılanmasına değindi. Yurtdaş, temel sorun olarak çocuk üniversitelerine yönelik bir mevzuatın bulunmaması, bu alanda yapılacak işbirlikleri çerçevesinin netleşmemiş olması, çocuk üniversiteleri yönetim modellerinin kurumsallaşamaması konularına dikkat çekti.

Avrupa Çocuk Üniversiteleri Birliği Dış İlişkiler Temsilcisi Cyril Dworsky ile Avrupa Çocuk Üniversiteleri Birliği Başkanı Chris Gary ise misafir konuşmacılar olarak görev alarak çocuk üniversitelerinin nasıl olması ve nasıl olmaması gerektiği konularında görüşlerini aktardı. Dworsky, dünyada ilk çocuk üniversitesinin 1993 yılında İngiltere'de, eğitim olanakları en iyi olan okullar ile eğitim olanakları iyi olmayan okullarda öğrenciler arasındaki farklılık konusunda fırsat eşitliği sağlamak amacıyla kurulduğunu söyledi. Gary ise, Avrupa Çocuk Üniversiteleri Ağı olarak, olağanüstü bir öğrenme kapasitesi ve biricik yetenekleri ile her çocuğun keşfedilmeyi beklediği şeklinde bir görüşe sahip olduklarını belirtti.

MEÜ’de ’Türkiye Çocuk Üniversiteleri Çalıştayı’

MEÜ’de ’Türkiye Çocuk Üniversiteleri Çalıştayı’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim