• BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

MEÜ’de 21 Akademisyen Savunma Verdi

MEÜ’de 21 Akademisyen Savunma Verdi
Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine imza attıkları için haklarında idari soruşturma başlatılan 21...

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine imza attıkları için haklarında idari soruşturma başlatılan 21 akademisyen, yazılı savunmalarını rektörlüğe iletti.

MEÜ Çiftlikköy Kampüsü Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen akademisyenler, ellerinde taşıdıkları pankartlarla soruşturmayı protesto etti. Grup adına açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Selim Çakmaklı, MEÜ'de 21 kişi hakkında idari soruşturma başlatıldığını hatırlatarak, idari soruşturmalar başlamadan 2 öğretim üyesinin 3 yılda bir yapılan görev uzatma işlemlerinin de reddedildiğini ve buna bağlı işten atıldıklarını ileri sürdü.

Bazı akademisyenlere de sosyal medyadaki paylaşımlarından dolayı idari soruşturma açıldığını belirten Çakmaklı, şöyle konuştu: "Rektörlükle yapılan görüşmelerde, diğer imzacıların da görevlerinin uzatılmayacağı net bir şekilde ifade edilmiştir. İmzacılardan 4'ü hakkında sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımlarından dolayı adli soruşturmalar başlatılmıştır. İmzacılardan en güvencesiz durumda olan uzman ve araştırma görevlisi 3 arkadaşımız hakkında başlatılmış olan idari ve adli soruşturma gerekçe gösterilerek, görev uzatma dosyaları geri gönderilmiştir. Bizler Mersin Üniversitesi'nin yürütmekte olduğu gayri hukuki ve anti demokratik uygulamalara hukukun bize tanımış olduğu tüm hakları kullanarak sonuna kadar karşı duracağız. Bugün idari soruşturma açılan 21 akademisyen, öğretim görevlisi ve uzman olarak komisyona yazılı savunmalarımızı sunacağız."

İşine son verilen Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener ise çok kısa süre önce sözleşmesinin yenilenmediğini belirterek, yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvuracağını söyledi. Rektörlüğün sözlü beyanında bütün imzacıların sözleşmelerini yenilemeyeceğini, kadrolarını vermeyeceğini beyan ettiğini ileri süren Şener, "Dolayısıyla bildiriye imza attığımız için bu muameleye maruz kaldığımız açıktır. Biz bunun için İdari Mahkemeye başvurmak üzereyiz. Avukat arkadaşlarla başvuru dilekçelerimizi hazırlıyoruz. Bu hafta içerisinde yürütmeyi durdurma istemiyle başvurmuş olacağız. Burada dikkatinizi çekmek istediğim bir husus, meselenin ne kadar usulsüz ve kuralsız olarak yürütüldüğüne dairdir. Örneğin, sözleşmemin gerçekleşmemesi için bana gösterilen gerekçe, fakülte yönetim kurulunun aldığı kararın rektörlüğe 3-5 gün geç gitmesidir. Böyle bir gerekçeyle işime son veriyorlar. Benimle ilgili hiç alakası olmayan, tamamen idare içi yazışmalarla ilgili olan bir sorun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından haklarında idari soruşturma açılan akademisyenler, yazılı savunmalarını rektörlüğe sundu.

MEÜ’de 21 Akademisyen Savunma Verdi

MEÜ’de 21 Akademisyen Savunma Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim