• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

MEÜ Konservatuvar Öğrencilerinden Uluslararası Başarı

MEÜ Konservatuvar Öğrencilerinden Uluslararası Başarı
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı Gitar Sanat Dalı öğrencileri Aylin Çelik ve Cem Ergül, Romanya'da "Eduard Pamfil Uluslararası Genç Gitar...

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı Gitar Sanat Dalı öğrencileri Aylin Çelik ve Cem Ergül, Romanya'da "Eduard Pamfil Uluslararası Genç Gitar Festivali" kapsamında düzenlenen yarışmada üçüncü oldular.

MEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Romanya'nın başkenti Bükreş'te 19-20 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde, 20 kişinin katıldığı 10-13 yaş arası B Kategorisi'nde yarışan Devlet Konservatuvarı Gitar Sanat Dalı öğrencilerinden Aylin Çelik ile 14 kişinin katıldığı 13-16 yaş arası C Kategorisi'nde yarışan Cem Ergül, önemli bir başarı elde ederek üçüncü oldular. MEÜ Devlet Konservatuvarı Gitar Sanat Dalı öğrencileri Aylin Çelik ve Cem Ergül ödüllerini, gitar öğretmenleri Yrd. Doç. Mehmet Özkanoğlu ile paylaşarak sevinçlerini dile getirdiler.

Öte yandan, MEÜ Devlet Konservatuvar bir diğer başarısı ise Anadolu Senfoni Orkestrası Solist Seçmeleri'nde görüldü. Anadolu Üniversitesi'nde klasik müziğin tanınması ve yaygınlaştırılması amacıyla Genç Senfoni Orkestrası ve Oda Orkestrası'ndan sonra kurulan üçüncü orkestra Anadolu Senfoni Orkestrası, 20 Mayıs 2016 tarihinde verilecek konser için ülke çapında bir dinleti düzenleyerek genç solistlerini seçti. MEÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri Ufuk Mete Şahin, Deniz Akalın ve Seyfi Dağlar, 65 kişinin başvurduğu Anadolu Senfoni Orkestrası'nın seçmelerinden başarıyla geçti. Piyano Sanat Dalı öğrencileri Ufuk Mete Şahin ve Deniz Akalın piyano öğretmenleri Miroslav Dacic ile Fagot Sanat Dalı öğrencisi Seyfi Dağlar ise Fagot öğretmeni Yrd. Doç. George Ksovreli ile çalışmaktaydı.

MEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Yılmaz, konservatuvar öğrencilerinin başarılarının ulusal ve uluslararası müzik arenasında ses getirdiğini söyledi. Öğrencilerin başarısının üniversitenin başarısını yansıttığını ifade eden Doç. Dr. Yılmaz, bu başarıların gurur verici olduğunu belirtti.

MEÜ Konservatuvar Öğrencilerinden Uluslararası Başarı

MEÜ Konservatuvar Öğrencilerinden Uluslararası Başarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim