• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

MEÜ Giysibank’ta Satılan Her Ürün Karşılıksız Bursa Dönüşüyor

MEÜ Giysibank’ta Satılan Her Ürün Karşılıksız Bursa Dönüşüyor
Türkiye'de 8 yıl önce ilk kez Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Mersin Üniversitesi Mezunlar Derneği (MERMED) tarafından hayata geçirilen "Giysibank', bir taraftan...

Türkiye'de 8 yıl önce ilk kez Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Mersin Üniversitesi Mezunlar Derneği (MERMED) tarafından hayata geçirilen "Giysibank', bir taraftan öğrencilere çok ucuz fiyata giysi sağlarken, bir taraftan da elde edilen gelirle karşılıksız burs veriyor.

MEÜ'de, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ucuz ve kaliteli giyecek sağlamak amacıyla 2007 yılında kurulan Giysibank, bağışçıların ilgisini bekliyor. Çiftlikköy Yerleşkesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binasında 2007 yılında öğrencilerin ucuz giysi ihtiyacını karşılamak üzere açılan Giysibank mağazasında, sıfır ve ikinci el kadın-erkek kıyafetleri, 1 TL ile 5 TL arasında fiyatlara satılıyor.

Ekonomik zorluklarla öğrenimlerini sürdürmeye çalışan öğrencilere giyimleri konusunda destek olmak amacıyla hizmet veren Giysibank'ta elbiseden çantaya, takım elbiseden ayakkabıya, kazaktan monta, gömlekten etek ve pantolona kadar her türlü ürün, temiz, kaliteli ve ütülü olarak öğrencilerin beğenisine sunuluyor.

Öte yandan, tüm hayırsever kişi ve kuruluşlar, kullanılabilir giyim ürünlerini Giysibank'a bağışlayabiliyor. Özellikle gardıroplarda "belki bir gün giyerim" diyerek saklanan giyecekler bağışlandığında, makbuz karşılığı teslim alınarak, sınıflandırılıp öğrencilerin alabilecekleri hale getiriliyor. Öğrenciler, bu giysileri sembolik bir bedelle satın alabiliyorlar.

Giysilerin sembolik bedellerle satışından elde edilen gelirler ise yine öğrencilere yardım amaçlı olarak geri dönüyor ve Giysibank'tan alınan her ürün öğrenimini sürdürmekte zorlanan öğrencilere karşılıksız burs olarak veriliyor.

MEÜ Giysibank’ta Satılan Her Ürün Karşılıksız Bursa Dönüşüyor

MEÜ Giysibank’ta Satılan Her Ürün Karşılıksız Bursa Dönüşüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim