• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Metrobüs önümüzdeki yıllarda kaldırılabilir

İBB Trafik Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, metro ağlarının genişlemesiyle birlikte İstanbul'da metrobüslerin zamanla kaldırılacağını belirtti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Danışmanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, metrobüsün İstanbul trafiği için geçici bir çözüm olduğunu ve önümüzdeki yıllarda kaldırılacağını açıkladı.
 
A Haber'de Zeynep Bayramoğlu'nun sunduğu Kadraj, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Danışmanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'yı konuk etti. Ilıcalı "Metrobüs kaldırılabilir" imasında bulundu.
 
Gladyatör filminin yıldızı Russel Crowe'un bile Tweet'ine düşen İstanbul'un trafik sorununun konuşulduğu programda Ilıcalı trafik sorununun Gezi olayları ile ilişkilendirilmesine 'abes' yorumunu yaparken, metrobüs hattının ilerideki yıllarda kaldırılabileceğinin sinyallerini verdi.
 
Ilıcalı'nın açıklamalarından satırbaşları;
 
Russel Crowe'ın Twitter'da yazdıkları abartı, (Ünlü aktör, bir salyangoz resmini koyarak, bu İstanbul trafiğindeki bir arabadan daha hızlı ilerliyor yorumunu yapmıştı) ulaşım, trafik problemi olmayan şehir yok. Altını çizeceğim konu katlanılabilir trafik oluşturmak. Türkiye'de ulaşım mühendisliği bölümü yok, Türkiye'de sadece Bahçeşehir Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi'nde var. Sorunu çözecek insan kaynağına da yeni yeni yatırım yapılıyor.
 
80 BİN ARAÇ TRAFİKTEN DÜŞTÜ
 
Bir de Sosyal Medyayı kullandığımız Kadar İbb Cep'i kullanmak gerekiyor. Araç kullanırken Twitter'a bakılıyor, bir de İbb Cep'e bakılsa sorun olmaz. Metrobüs'ün saatlik kapasitesi 35 bin yolcu. 80 bin araç trafikten düştü. O toplu ulaşım sistemleri devreye alınmasa bugün ne olurdu düşünemiyorum
 
METRODA HEDEF 400 KİLOMETRE
 
Bu nüfusta bu hareketlilikte gelişmiş şehirlere bakıldığında bizim 400 kilometreyi metroda yakalamamız lazım. 2019'da da hedef 400 kilometre metro. Merkezi idarenin, yasama organının yürütmenin desteğine ihtiyaç var. 60 milyar yatırımın yarısı İstanbul'da ulaşıma harcandı. Bundan sonraki on yılda 200 kilometre yapmak için kaynağa, bürokratik işlemleri hızlandırmaya ve bunun için idari düzenlemeye ihtiyaç var.
 
METROBÜS KALDIRILABİLİR
 
Metrobüs geçici bir çözüm. Biz o projeyi belediye başkanlığı adına karayollarına götürdüğümüzde onaylanmadı, Sayın Başkanımız göreve başladığında metrobüsü hayata geçirdi. Metrobüs geçici bir çözüm. Önemli bir kapasitesi var. İstanbul'da 400 kilometre metro oluştuğunda, bu hatlara talepler azalacak. Şeritler, otobüsler başka sistemlerde kullanılabilecek.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim