• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Metiner: Onların defteri de dürülecek

Metiner: Onların defteri de dürülecek
HDP'nin paralel yapı ile birlikte hareket etmesi başta Başbakan Davutoğlu olmak üzere bazı AK Partilileri kızdırdı.

AK Parti ile HDP arasındaki paralel yapı polemiği devam ediyor. HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in paralel yapı ile ilgili sözlerine AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'den cevap geldi. 

Metiner, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, HDP'li bir siyasetçi kalkmış paralel yapıyı savunuyor. Başbakanımıza cevaben diyor ki paralel yapı suç örgütü ise hukukla ispatla. Takke düştü kel göründü. Paralel yapının sözcülerinden biri de mensuplarının AK Parti’ye karşı HDP’ye oy verdiğini açıklamıştı. İlginç bir ittifak ve paslaşma söz konusu, ifadelerini kullandı.

AK Parti karşıtlığında paralel yapı ile HDP’nin nasıl işbirliği içinde oldukları ayan beyan ortada olduğunu belirten Metiner, CHP ile HDP’yi AK Parti karşısında birleştirme projesi Pensilvanya projesine benziyor. Daha doğrusu paralel yapının da iplerini de elinde tutan o üst aklın projesine benziyor. Bir yanda Anayasa Mahkemesi'nin baraj atraksiyonu öbür yanda CHP-HDP ittifakı arayışlarının tesadüf olmadığını dile getirdi.

Metiner sözlerine şöyle devam etti: 

"Bu süreçte Demirtaş üzerinden tekrar sokağa yapılan çağrı. Gezi'ye Öcalan dolayısıyla dahil edilemeyen HDP kitlesinin bu sefer Kandil/Demirtaş üzerinden dahil edilerek yeni bir gezici sürecinin başlatılacağı tehditlerinin savrulması. Bunların hepsi o üst aklın işi ve asla tesadüfle açıklanamaz. HDP’liler daha bir kaç yıl önce bölgede paralel yapılanmayı en büyük tehdit olarak görürlerdi. O yapılanmaya karşı şiddet yöntemiyle bastırma yoluna giderlerdi. Kandil her Allah’ın günü o yapılanmaya karşı açıklama yapardı. Şimdi tam tersi. Paralel medyaya göre Demirtaş cici, HDP oy verilebilir bir parti, HDP’ye göre de paralel diye bir suç örgütü yok! O üst akıl neye muktedirmiş görülüyor."

Bunun hesabının bu ülkenin Kürtleri tarafından HDP’den mutlaka sorulacağını sözlerine ekleyen Metiner, “Paralel HDP”nin defterinin dürüleceği günlerin uzak olmadığını belirtti. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim