• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Metin Türel Spor Tesisi Açıldı

Metin Türel Spor Tesisi Açıldı
Yüreğir Belediyesi tarafından PTT Evleri Mahallesi'nde hizmete sunulan Metin Türel Spor Tesis, hocaların hocası olarak isimlendirilen Metin Türel'in de katılımıyla...

Yüreğir Belediyesi tarafından PTT Evleri Mahallesi'nde hizmete sunulan Metin Türel Spor Tesis, hocaların hocası olarak isimlendirilen Metin Türel'in de katılımıyla açıldı.

Yüreğir Belediyesi'nin "Her Mahalleye Bir Spor Tesisi" hedefi kapsamında PTT Evleri Mahallesi'nde hayata geçirdiği Metin Türel Spor Tesisi törenle açıldı. Ev sahipliğini Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın yaptığı ve futbol camiasından birçok duayen ismi bir araya getiren açılış törenine, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, tesise adı verilen efsane isim, hocaların hocası Metin Türel, Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü, Adanaspor Başkan Yardımcısı Hamza Akgül, Adanaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, Adana Demirspor Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkanı İsmail Dilber, TÜFAD yöneticileri Osman Yozgat, Osman Tezcan, Yüreğir Belediyesi Spor Direktörü Adanaspor'un sembol kaptanı Necip Erdoğan, Adanaspor Altyapı Sorumlusu Eyüp Arın, Adana Demirspor Altyapı Sorumlusu Rasim Gürcan, Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Gülleri, TÜFAD Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer, Adana Demirspor duayenlerinden Turan Demirkol, eski futbolcular Feyzullah, Eyüp, Cem, Bombacı İbrahim, Usta Raşit, Tombik Ahmet, Gıcı Necati, Serbay, Ercan Aslankeser, Razık, Gürcan Aday, Galatasaraylı küçük Metin, Altan, Fatih Tevek, Tekin İncebaldır ve çok sayıda davetli katıldı.

Tesisin açılış kurdelesini Türel ve protokol üyeleri ile birlikte kesen Başkan Çelikcan Türel, İpekoğlu ve Havutçu'ya Yüreğir Kültür Evlerinde hazırlanan çeşitli hediyeler takdim etti. Açılış törenin ardından Adanaspor ve Adana Demirspor'un veteranlarının karşılaştığı dostluk maçının başlama vuruşunu Metin Türel ve Başkan Çelikcan birlikte yaptı.

TÜREL: "ADANA SEVDALISIYIM"

Törende duygulu bir konuşma yapan Metin Türel, "Bu ortamı bize hazırlayan Sayın Başkan Çelikcan'a teşekkür ediyorum. Ben Adana sevdalısıyım. Burada Adanasporlu ve Adana Demirsporlu dostları bir arada görüyorum. Bu iki takım senelerce birinci ligde beraber oynadılar. Canı gönülden temennim ikisinin de Süper Lig'de olması. Ve tablo buna müsait inşallah gerçekleşir" dedi.

Sözlerine İstanbul'da yaşanan terör saldırısını lanetleyerek başlayan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Terör bizi bu tür etkinlikleri yapmaktan men etmek, hayatı bize zehir etmek istiyor ama biz devlet, hükümet ve vatandaş olarak gerekli tedbirleri alıp normal yaşantımıza devam etmek durumundayız. Onlara bu fırsatı vermemeliyiz" dedi. Yüreğir'e böyle bir tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Çelikcan, şunları kaydetti:

"Metin Türel hocamız Türk futbolu adına çok önemli hizmetler yapmış değerli bir isim. Bugün burada açılışını yaptığımız tesisimize kendisinin adını vermekten onur duyuyoruz. Biz daha önce de hemen bu tesislerimizin biraz yakınına Fatih Terim Kültür Evi'ni hizmete açıp gençlerimizi sosyal ve kültürel etkinliklerle buluşturduk. Biliyoruz ki gençliğimizi kurtaracak en önemli faaliyetlerden biri de spordur. Biz spor adına yapılan her şeyi destekliyoruz. Bu tür spor tesislerini de Yüreğir'in genelinde yaygınlaştırıyor, sayısını artırıyoruz. Metin Türel Spor Tesisimiz Yüreğir'imize, Adana'mıza ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun."

Metin Türel Spor Tesisi Açıldı

Metin Türel Spor Tesisi Açıldı

Metin Türel Spor Tesisi Açıldı

Metin Türel Spor Tesisi Açıldı

Metin Türel Spor Tesisi Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim