• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Metin Kalkavan açtı ağzını, yumdu gözünü

Metin Kalkavan açtı ağzını, yumdu gözünü
İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Dünya Ekonomi TV'de Murat Erdoğan'ın Yapımcılığını ve sunuculuğunu üslendiği "Pusula" programında gündeme dair soruları cevapladı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın gelirlerinin Piri Reis Üniversitesi'ne aktarılmasının, Ankara Feribotu'nun üniversiteye eğitim gemisi olarak alınmasının magazinel yönü olduğunu söyleyen Metin Kalkavan, sektörün bir çok sorunu varken, bir kaç kişinin konuştuğu konuların gündeme gelmesinin doğru olmadığını söyledi.

METİN KALKAVAN, SALİH ZEKİ ÇAKIR'A FENA YÜKLENDİ

Muhalefeti temsil eden Salih Zeki Çakır'ı isim vermeden sert ve nezaket sınırları dışındaki ifadeler ile eleştiren Metin Kalkavan, "Piri Reis Üniversitesi hakkında konuşanların ve böyle sorgulayanların hakikaten zekâsından şüphe ediyorum. Sıkıysa gelsin benim karşımda konuşsun. Böyle konuştuğu zaman dayak yiyor gidiyor. Bu da keyifli değil. Bu arada keşke Cengiz Bey gensoruyu oylatsaydı. Kapatsaydı, bir daha da konuşulmasaydı. Onun için bu önemli değil. İnsanlar samimi olacaklar, beyinlerinin arkasındakini açıkça söylesinler. Varsa bir bildikleri burada bir sürü yöntem var. Yargıya gidersin, onu yaparsın bir sürü şey yaparsın. Açıkça koyarsın. Yoksa sektörün başka işi yok da Piri Reis Üniversitesi’ni konuşacak. Sektörün yüzde 99.9’unun haberi yok ne olduğundan, bir kişi muhalefette kalmış orada o hala devam ediyor. Hala seçim sürecinde olduğunu zannediyor herhalde" diye konuştu.

ANKARA FERİBOTU'NUN DEĞERİ MAHKEMEDE TESPİT EDİLECEK

Piri Reis Üniversitesi'ni gündeme getirenlerin, kendilerini itibarsızlaştırmaya çalıştıklarını ifade eden İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Ankara gemisinin değerinin belli olması için mahkemeden değer tespiti yaptıracaklarını söyleyerek şunları kaydetti;

"Ankara gemisi eğitim gemisi olarak Piri Reis Üniversitesi'ne satılacak. Onun hurda olarak değerlendirilmesi doğru değil. Biz hurdaya gemi satmıyoruz ki, Nerden çıktı hurda? Her gemiye 18-20 milyon dolar harcama yaptık. Yani o gemileri hurdaya vereceğiz diye bir şey yok ki. Şu ana kadar gelen tekliflere 8 milyon Euronun altında biz şey vermedik bize talep geldiğinde. Şimdi bir daha değer tespiti yaptıracağız mahkemede. Çıkar ortaya değeri nedir diye"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim