• BIST 9450.21
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Metin Feyzioğlu: "Allah’tan Başka Kimseden Korkumuz Yok"

Metin Feyzioğlu: "Allah’tan Başka Kimseden Korkumuz Yok"
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Allah'tan başka kimseden korkmadıklarını belirterek "Allah'tan başka hiç kimsenin karşısında ne boynumuzu...

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Allah'tan başka kimseden korkmadıklarını belirterek "Allah'tan başka hiç kimsenin karşısında ne boynumuzu eğeriz, ne rükuya eğiliriz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ve Ankara ruhuyla yaşayacaktır" dedi.

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 96'ıncı yıldönümü, Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü işbirliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlenen Atatürk Ankara'da adlı etkinlikle kutlandı.

Türklerin yiğitlik ve mertlik simgesi olarak bilinen "Sinsin" oyunu ile başlayan geceye Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan'ın yanı sıra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Sağlık eski Bakanı ve Ankaralılar Vakfı Başkanı Halil Şıvgın, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu ve Ankaralılar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gecede çok amaçlı salonu dolduran başkentliler, Seymenler ve Bacıerenlerin gösterilerini coşkuyla izledi.

ATA'NIN YOLUNDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Başkentlilere seslenen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bu ulusa kimse zincir vuramamış ve vuramayacaktır. Bugün kim olursak olalım, hangi makamlarda olursak olalım herkes konumunu Mustafa Kemal Atatürk'e, kurduğu cumhuriyete ve devrimlerine borçludur. Biz onun yolundan ayrılmadık, çocuklarımız, torunlarımız da Ata'nın yolunda yürümeye devam edecek" dedi.

Yaşar, bugün İslam ülkeleri arasında önder bir ülke olduğumuzu belirterek "İslam ülkeleri bize güvenle bakıyorsa, mazlum milletlere örnek olmuş bir Türkiye Cumhuriyeti varsa Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. 27 Aralıkları da, 19 Mayısları da, 23 Nisanları da, 30 Ağustosları da, 29 Ekimleri de daha büyük coşkuyla kutlamalıyız" diye konuştu.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, konuşmasına şöyle başladı: "Ben size görev belgemiz Gençliğe Hitabe'ye dayanarak oradan aldığım yetkiyle soruyorum. Mustafa Kemal'in yolunda dinlenmeden yorulmadan hedefe yürümeye var mısınız Ankaralılar diyerek konuşmasına başlayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Var mısınız el birliğiyle tarih yazmaya, var mısınız şu mütareke döneminin sözde aydınlarına karşı dimdik durmaya, inadına Atatürk inadına Cumhuriyet demeye."

Feyzioğlu "Bizim atalarımız Seymenler, analarımız Bacı erenlerdir. Biz bir söz verdik mi onu tutarız evvel Allah. Dost düşman şunu bilsin bizim önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Haydi, gelin şu tarihi hep birlikte Ankara ruhuyla bir kez daha yazalım" ifadesini kullandı.

Allah'tan başka kimseden korkuları olmadığını anlatan Feyzioğlu, şunları söyledi: "Allah'tan başka hiç kimsenin karşısında ne boynumuzu eğeriz, ne rükuya eğiliriz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ve Ankara ruhuyla yaşayacaktır."

27 ARALIK ANKARA'NIN RÖNESANS'I

Ankara Kulübü Derneğinin Başkanı Metin Özaslan da 27 Aralık'a gereken değerin verilmediğinden yakınarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz 27 Aralık 1919'u Ankara'nın rönesansı, yeniden doğuşu diye tanımlıyoruz. Ankara bu tarihte yeniden ayağa kalktı, adeta şahlandı. Bugün bir devletin kuruluşunu temsil eden Kızılca gündür. 27 Aralık fiilen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulduğu gündür. Özetle 27 Aralık basit bir karşılama töreni değil, yaşadığımız son geleneksel devlet kurma dönemidir. Ve bu töreni yaşatmak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve tüm Türk vatandaşlarının boynunun borcudur. Ancak bu konuda sıkıntılarımız büyük. İstiyoruz ki, diliyoruz ki Ankara'daki tüm kurumlar bugünü coşku ile kutlasın. Maalesef idare-i maslahat ile geçiştirilen törenlere tanıklık ediyoruz. İnşallah gelecekte mutlaka bugün Ankara'nın ve ülkemizin şanına yakışır şekilde kutlanacak."

MİLLİ MÜCADELEYE KATKIYA PLAKET

Gecede Çınar Seymenler ve Milli Mücadele'ye önemli katkı sağlamış Ankara önderlerine plaketleri verildi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Birinci Dünya Savaşında savaş bitene kadar askerlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan Karagedikli Mustafa Beyadın'ın torununa plaket takdim etti.

Ankara Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Topluluğunun birbirinden güzel eserlerinin okunduğu gece, konukların 10'uncu Yıl Marşını söylemesiyle sona erdi.

Metin Feyzioğlu: "Allah’tan Başka Kimseden Korkumuz Yok"

Metin Feyzioğlu: "Allah’tan Başka Kimseden Korkumuz Yok"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim