• BIST 9693.46
  • Altın 2508.992
  • Dolar 32.5787
  • Euro 34.7763
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Meteorolojiden yeni uyarı

Meteorolojiden yeni uyarı
Yağış ve fırtına ülkeyi terketmiyor

Yağışların, İzmir'in kuzey ilçeleri, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Balıkesir il merkezi ve doğu ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakasında kuvvetli, Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; İzmir'in kuzey ilçeleri, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Balıkesir il 

merkezi ve doğu ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakasında kuvvetli, Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Türkiye'nin batısında, güneyli yönlerden kuvvetli olarak esecek rüzgarla birlikte yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 3 ila 6 derece artacak.

Rüzgar ise genellikle batı ve kuzeybatı, zamanla Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da güney yönlerden orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneybatısında kuvvetli ve kısa süreli fırtına, Muğla çevrelerinde kuvvetli fırtına şeklinde esecek.

İşte 5 günlük hava tahmini

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların, İzmir'in kuzey ilçeleri, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Balıkesir il merkezi ve doğu ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakasında kuvvetli, Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli olmasının beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

KUVVETLİ RÜZGAR

Meteoroloji, rüzgarın, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneybatısında kuvvetli ve kısa süreli fırtına, Muğla çevrelerinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

TOZ TAŞINIMI

Ege, Batı Akdeniz, Marmara ve İç Anadolu'da yer yer toz taşınımı beklenin de altını çizen Meteoroloji, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL:Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden sonra Avrupa Yakasında kuvvetli olması bekleniyor. (25)

ANKARA:Parçalı çok bulutlu,  

 öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27)

İZMİR:Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (26)

ADANA:Parçalı zamanla az bulutlu. (33)

ANTALYA:Parçalı yer yer çok bulutlu. (26)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu. (24)

ERZURUM:Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzeydoğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (18)

DİYARBAKIR:Az bulutlu.(31)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Kırıklareli, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Balıkesir il merkezi ve doğu ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakasında kuvvetli, Çanakkale ile Balıkesir'in batı çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin güney kesimleri başta olmak üzere yer yer toz taşınımı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir'in kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Isparta çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimleri başta olmak üzere yer yer toz taşınımı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölgenin batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu doğusu parçalı bulutlu .

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu kuzeydoğusu parçalı ve çok bulutlu, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim