• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Meteorolojiden yeni bir soğuk hava uyarısı

Meteorolojiden yeni bir soğuk hava uyarısı
Meteoroloji, Türkiye'nin yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına gireceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugünden itibaren yurdun yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına gireceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Yağışlı sistemin etkisinde kalacak olan ülkemizde hava durumu şu şekilde olması bekleniyor;

Pazartesi:
Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de görülecek yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile Marmara'nın yüksekleri, akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeybatısı karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ÜÇ KENTTE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Salı:
Ege, Batı Akdeniz, Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları yağışlı, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İDO'NUN TÜM İÇ HAT SEFERLERİ İPTAL

Bugün görülecek yağışların Marmara'nın güney ve doğusu ile Kıyı Ege, Batı Akdeniz'de kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 mm), Salı günü ise Antalya'nın batı kesimleri, Muğla'nın doğusu ve Burdur çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması bekleniyor.

Bugün görülecek kar yağışlarının; sabah saatlerinden itibaren Trakya'da, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyi ile doğusunun yükseklerinde, akşam saatlerinden itibaren ise Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

 FIRTINA DENİZ ULAŞIMINI VURDU

Çanakkale’de etkili olan fırtına nedeniyle bazı feribot seferleri iptal edildi. Çanakkale boğazında ulaşımı sağlayan Gestaş A.Ş., boğazda etkili olan fırtına nedeniyle bazı hatlarda seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Kilitbahir - Çanakkale feribot seferlerine geçici bir süre ara verilirken Çanakkale'den Eceabat'a 22.00 ve 24.00 seferleri, Eceabat'tan Çanakkale'ye 23.00 seferinin de hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

ANTALYA İÇİN SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI

Antalya ve ilçelerinde kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısında bulunuldu.
      
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün sabah saatlerinden itibaren yağışların kuvvetli, zaman zaman çok kuvvetli şekilde etkili olacağı belirtildi.
      
Yarın ise yağışların Antalya şehir merkezi ile batı ilçelerinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli olmasının beklendiği bildirilen açıklamada, rüzgarın ise bu akşamdan itibaren güneydoğu yönünden fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği vurgulandı.
      
Açıklamada, şiddetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği sel, ani su baskını, hortum, soba zehirlenmesi, çatı uçması ve ulaşımdaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerektiğine dikkat çekildi.
      
Öte yandan denizlerde Kaş ve Mersin'in Anamur ilçesi arasında fırtına beklendiği, fırtınanın çarşamba sabahı etkisini kaybedeceği kaydedildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim