• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı!

Soğuk hava ile birlikte aniden kış havasına girdik. Meteoroloji uyarı üstüne uyarı veriyor. 5 acil uyarı arka arkaya geldi.
ANKARA başta olmak üzere yurdun bir çok bölgesinde kara kış esintisi hissedilecek. Meteoroloji arka arkaya 5 uyarı birden geçti.
 
Hava sıcaklıkları Ekim ayına adım attığımız gün inanılmaz bir hızla düştü. Soğuk hava dalgasıyla birlikte ısı düşüşü 10 ile bazı bölgelerde 18 derece arasında oldu.
 
UYARI ÜSTÜNE UYARI
 
Kışın geldiğini haber veren bu yağışlı hava haftasonuna kadar etkisini sürdürecek. Meteorolojiden henüz iyi bir haber yok. Bunun yerine arka arkaya 5 acil uyarı geldi.
 
UYARILAN BÖLGELER
 
Meteorolojinin verdiği alarma göre bugün bir çok ilde şiddetli yağış görülecek. Yağışlar sel baskınlarına sebep olabilecek kadar zaman zaman şiddetini artıracak.
 
İşte uyarılan iller;
 
*İSTANBUL : İstanbul'da devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisini artırarak il genelinde kuvvetli yağışlara sebep olması bekleniyor. Su baskınları ve ani kuvvetli rüzgara karşı uyarı verildi.
 
*ANKARA: Akşam başlayan şiddetli yağış bugün kuvvetlenerek etkisini artıracak. Yağışlar yarın da devam edecek ve yüksek bölgelerde sulu kar yağışı görülecek.
 
*ANTALYA : Dün akşam batı kesimlerini vuran şiddetli yağmur bugün ise kentin doğu kesimlerinde etkisini gösterecek. Meteorolojinin yayınladığı uyarıya göre bugünkü yağışlar çok kuvvetli olacak. Su baskını, yıldırım ve hortum tehlikesi var.
 
*SİNOP : Batı Karadeniz bölgesi için gelen uyarı ise şiddetli fırtınaya yönelik oldu. Bugün akşam saatlerine kadar güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (40-75 km/saat) fırtına ve yer yer 9 kuvvetinde (80-90 km/saat)kuvvetli fırtına bekleniyor. Orta Karadeniz'de ise akşam saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (40-75 km/saat) fırtına beklenmektedir.
Fırtınanın perşembe günü de etkisini sürdürdükten sonra cuma günü öğleden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
 
*BURDUR : Şiddetli yağış gün boyu etkili olacak. Dün akşam başlayan yağışlar bugün daha da etkisini artıracak.
 
*ISPARTA : Uyarı verilen Isparta'da il genelinde şiddetli yağışlar etkisini artıracak. Sel baskınlarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim