• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!
Yurdun cuma günü akşam saatlerinden itibaren batı kesimlerinden başlayarak yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek.

Hafta sonu yurdun büyük bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte Marmara bölgesi ile Ege kıyılarında fırtına bekleniyor. Hava sıcaklığının, Cumartesi günü batı kesimlerde, Pazar günü İç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 – 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Cuma günü, akşam saatlerine doğru batı kesimlerde başlayacak olan yağışların, gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kıyı ilçeleri ) ile Kıyı Ege'de (İzmir, Aydın ve Muğla) sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Cumartesi günü, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin ise parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara, Kıyı Ege, ve Akdeniz bölgesinde kuvvetli ve yer yer şiddetli (76-100mm) olması bekleniyor. Rüzgarın, Marmara bölgesi ile Ege kıyılarında kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Pazar günü, Kıyı Ege ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusu dışında ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Marmara bölgesi ile Ege kıyılarında kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Pazartesi günü, yağışlı sistemin kuzey ve doğu kesimlerde etkili olduktan sonra ülkemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Hafta sonu ülkemizde görülecek yağışların şiddetli ve yerel olarak aşırı (100 mm üzeri) olabileceği tahmin edildiğinden ilgililerin ve vatandaşlarımızın meteorolojik uyarı ve raporları takip etmeleri, sel, su baskını ,heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önerilmektedir.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim