• BIST 9744.01
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı!

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı!
Türkiye genelinde soğuk havanın arttığı son günlerde yağış ve rüzgar görülen bölgelerde kış yaşandı. Önümüzdeki günlerde hava durumu nasıl olacak merak konusu.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimleri, Sivas, Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı ilçeleri, Erzurum, muş ve Ağrı çevreleri ile Van'ın kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ve Adana çevreleri ile Bursa ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 
 
HAVA SICAKLIĞI :Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.
 
RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.
 
UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ve Adana çevreleri ile Bursa ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
BÖLGELERİMİZDE HAVA
 
MARMARA 

Parçalı ve çok bulutlu; batısı ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Yalova, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.
 
EGE
 

Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
 
AKDENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu gece saatlerinde Adana çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu; güney ve batısı ile Sivas çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu; bu gece Bolu ve Düzce çevreleri ile yarın (Perşembe) Sabah saatlerinden itibaren bölgenin batı kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu; bugün (Çarşamba) öğle saatlerinde Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinde batısı ile Erzurum, Muş, Ağrı çevreleri ve Van'ın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu; batı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim