• BIST 9644.77
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Meteoroloji'den hafta sonu hava durumu tahmini

Meteoroloji'den hafta sonu hava durumu tahmini
Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre hafta sonu yurt geneli yağışlı geçecek. Batı bölgesinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Batı kesimlerde görülecek yağışların, akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Muğla ile Manisa'nın batı çevrelerinde ve Balıkesir'in batı kıyılarında kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce ve Bolu çevrelerinin yağmur ve sağanak; Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla ile Manisa'nın batı çevrelerinde ve Balıkesir'in batı kıyılarında kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının, Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuvvetlice esmesi bekleniyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı kesimlerde görülecek yağışların; akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Muğla ile Manisa'nın batı çevrelerinde ve Balıkesir'in batı kıyılarında kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olmasının beklendiğini bildirirken, yaşanabilecek yağış anında kuvvetli rüzg'r, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölge genelinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyılarının, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Balıkesir'in batı kıyılarında kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde İzmir, Aydın, Muğla ile Manisa'nın batı çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzg'rın; Güney Ege kıyılarında kuvvetlice esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, batı kesimlerinin zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, gece saatlerinde Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, gece saatlerinde Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce ve Bolu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgede yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim