• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Meteorolojiden Çiftçilere Zirai Don Uyarısı

Meteorolojiden Çiftçilere Zirai Don Uyarısı
Meteoroloji 3'ncü Bölge Müdürü Emin Servet Günyel, önümüzdeki günlerde, özellikle yüksek ve iç kesimlerde zirai don olayı yaşanabileceğini söyleyerek...

Meteoroloji 3'ncü Bölge Müdürü Emin Servet Günyel, önümüzdeki günlerde, özellikle yüksek ve iç kesimlerde zirai don olayı yaşanabileceğini söyleyerek çiftçilere uyarıda bulundu.

Ocak ve şubat aylarında yazdan kalma günler yaşayarak, 2016 yılına sıcak bir giriş yapıldığını söyleyen Günyel, yağış ortalamasına bakıldığında önemli bir eksikliğin yaşanmadığına dikkat çekti. Kar yağışı alınamadığı için sıcaklıkların bu kadar uzun seyrettiğini aktaran Günyel, "Mart ayı bilindiği gibi kapıdan baktırabilir. Biz de bu konuda biraz daha duyarlı olmaya veya önemi konusunda dikkat çekmeye çalışıyoruz" dedi.

HAFTA SONU PİKNİK HAVASI YAŞANACAK

Müdür Servet Günyel, sıcaklıkların hafta sonunda etkisini göstereceğini ifade ederek, "Bölgemiz genelinde Eskişehir, Bilecik, Kütahya ve Bursa illerine bakıldığı zaman sıcaklıkların 20 dereceye yaklaştığını görüyoruz. Hafta sonu güzel bir piknik havası görünüyor ,ancak bu hafta başı pazartesi gününden itibaren sıcaklıkların ani bir düşüşe geçeceğini tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

ZİRAİ DON MEYDANA GELEBİLİR

Pazartesi ve salı günleri itibariyle sıcaklıklarda 8 ile 10 dereceye varan düşüşler yaşanacağını ve bu nedenle zirai don olayının meydana gelebileceğini aktaran Müdür Emin Servet Günyel, "Çiftçilerimizi bu konuda tedbirli olmaya davet ediyoruz. Özellikle yüksek ve iç kesimlerde zirai don hadisesi yaşanılabileceği görünüyor. Göründüğü gibi bitki örtüsü bile uyanmış vaziyette, bu durum da risk oluşturabiliyor. Çiftçilerimiz biraz tedirgin, her zaman meteorolojiyi takip ediyorlar. Bizleri telefonla veya internet ortamıyla takip etmelerini istiyoruz. Kendi ilçelerine ve köylerine kadar hazırladığımız tahminleri onlara ulaştırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

'Daha kış bitti demeyelim" diyerek vatandaşlara da uyarıda bulunan Meteoroloji 3'ncü Bölge Müdürü Emin Servet Günyel konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aynı zamanda insanlar açısından da baktığımız zaman, sıcaklık dalgalanmaları ve sıcaklık geçişleri, gribal enfeksiyonlar gibi bir takım rahatsızlıklara sebep olabilir. Henüz kış bitti demeyelim, tedbirli olalım diyebiliyoruz."

Meteorolojiden Çiftçilere Zirai Don Uyarısı

Meteorolojiden Çiftçilere Zirai Don Uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim