• BIST 9508.43
  • Altın 2491.482
  • Dolar 32.6
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Metafizer Displazi Hastası Kardeşler Yardım Elini Bekliyor

Metafizer Displazi Hastası Kardeşler Yardım Elini Bekliyor
Bitlis'in Tatvan ilçesinde ikamet eden Akdemir ailesinin "Metafizer Displazi" hastalığına yakalanan iki çocuğu, uzanacak yardım elini bekliyor.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde ikamet eden Akdemir ailesinin "Metafizer Displazi" hastalığına yakalanan iki çocuğu, uzanacak yardım elini bekliyor.

Tatvan ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi'nde kiralık bir evde ikamet eden Akdemir ailesinin, son 6 yıldır Metafizer Displazi hastalığına yakalanan 10 yaşındaki erkek çocukları Kerem ve 6 yaşındaki kız çocukları Yağmur'u tedavi ettirmek için başvurmadıkları hastane kalmadı. Her geçen gün tek başlarına ihtiyaçlarını giderme fonksiyonlarını yitiren kardeşlerden Yağmur hastalıktan dolayı okula hiç başlayamazken, ilkokul 4. sınıfa giden Kerem ise bazen anne ve babasının sırtında gidebiliyor, bazen ise rahatsızlığından dolayı hiç gidemiyor. Özellikle bacak ve kollarında baş göstermeye başlayan yapısal bozukluklar kardeşlerden Yağmur'un yürümesini güç duruma getirirken, Kerem'in ise yürüyebilmesini tamamen engelliyor.

Her geçen gün gözleri önünde eriyen çocuklarının hastalığına bir türlü çare bulunmayan aile, çaresizlik içinde uzanacak bir şifa eli bekliyor. Anne ve babalarının yardımıyla ihtiyaçlarını giderebilen kardeşlerin tek isteği tedavileri için uzanacak bir yardım eli ile sağlıklarına kavuşup, akranları gibi koşup oynamak ve okula gitmek.

Çocuklarının gözlerinin önünde eridiğini ve ellerinden bir şey gelmediğini söyleyen baba Abidin Akdemir, hangi doktora gittilerse olumsuz sonuç aldıklarını anlattı. Çocukların tedavileri konusunda yardım beklediklerini ifade eden Abidin Akdemir, "İki çocuğum var; biri 10, diğeri 6 yaşında. Uzun zamandan beridir tedavileri ile uğraşıyorum. Hastalıkları 3 ve 4 yaşında sonra başladı. Götürmediğimiz yer, hastane ve doktor kalmadı. O doktor ona gönderiyor, o hastane diğer hastaneye sevk ediyor. Ancak bir türlü bir sonuca varamadık ve tedavide bir gelişme olmadı. Ameliyatı üstelenecek iyi bir doktor olursa en azında hastalığın tedavisi var mı yok mu bunu bilelim. Sürekli hastane hastane dolaşmaktan bir işte düzenli olarak çalışamıyorum, bu nedenle artık maddi durumumuzda bazı şeylere el vermiyor. Her ay en az iki defa hastaneye gitmek zorunda kalıyoruz. İkisinin de hastalığı Metafizer Displazi. Kerem'de ayrıca epilepsi ve behçet hastalıkları da baş göstermeye başladı. İstediğimiz tek şey çocuklarımızın iyileşmesidir. Bu konuda tedavilerini üstlenebilecek bir hastane ve doktordan yardım istiyoruz. Bu konuda devlet büyüklerimiz de sesimizi duysun ve ne olur bize yardım etsinler. Hastalıktan dolayı Kerem artık hiç yürüyemiyor, Yağmur'un ise ayakları her geçen gün içe doğru bükülmeye başlıyor. Çocuklarım her geçen gün gözümüzün önünde eriyor. Elimizden hiçbir şey gelmiyor. Bu da bizi kahrediyor" diye konuştu.

Metafizer Displazi hastası kardeşlerden Kerem Akdemir, "Yürüyemediğim için beni annem okula götürüp getiriyor. Bazen okulda arkadaşlarım benimle dalga geçiyorlar. Benim tek isteğim iyileşmek ve arkadaşlarım gibi okula gitmek, koşup top oynamak" dedi.

Kardeşlerden Yağmur Akdemir de, "Ben iyileşince arkadaşlarımla oynayacağım, okula gideceğim, hızlı koşacağım. Her gün okula gitmek istiyorum. Artık bacaklarımın iyileşmesini istiyorum" diye konuştu.

METAFİZER DİSPLAZİ HASTALIĞI NEDİR?

Bir tür gelişim bozukluğu olan bu hastalık, zamanla kemiklerin büyüme noktalarında gelişme geriliği olmasına ve iskeletin normal gelişiminin bozulmasına neden oluyor.

Metafizer Displazi Hastası Kardeşler Yardım Elini Bekliyor

Metafizer Displazi Hastası Kardeşler Yardım Elini Bekliyor

Metafizer Displazi Hastası Kardeşler Yardım Elini Bekliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim