• BIST 8718.11
  • Altın 2246.931
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1867
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

MESO’dan esnafa eğitim

MESO’dan esnafa eğitim
Bursa Muhtelif Esnaf Sanatkarlar Odası (MESO) öncülüğünde esnafa verilen eğitim çalışmaları devam ediyor.

Bursa Muhtelif Esnaf Sanatkarlar Odası (MESO) öncülüğünde esnafa verilen eğitim çalışmaları devam ediyor.

MESO öncülüğünde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu (ADAPTESK) ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteği ile sosyal medya, e-ticaret, hijyen, uygulamalı girişimcilik eğitimleri Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (BESOB) toplantı salonunda gerçekleştiriliyor. MESO Başkanı Ali Özkan İlhan, "MESO 2017 yılını eğitim yılı ilan ettik. Bu kapsamda okulların açılma sürecinde 250'ye yakın üyemizin çocuklarına kırtasiye yardımı ile bu sürece başladık. Onun akabinde geçmiş dönemden devam eden üniversite burs yardımlarına imkanlar dahilinde devam ediyoruz. Esnafımıza yaptığımız bu çalışmalar kapsamında hijyen eğitimi ile sezonu açtık. Şu an KOSGEB'e bağlı uygulamalı girişimcilik eğitimi yapıyoruz. 5 seans şeklinde mayıs ayına kadar devam edecek. Uygulamalı girişimcilik eğitimi ile birlikte e-ticaret kursu da devam ediyor. ADAPTESK'e bağlı olarak da sosyal medya, iletişim, pazarlama teknikleri gibi eğitimlerimizde aralıksız sürüyor" dedi.

Girişimciler MESO'ya başvurabilir

Eğitim programları kapsamında bin 500 esnafa daha farklı projeler sunmak istediklerini söyleyen İlhan, "Eğitimlerimiz 5 gün üzerinden 40 saatte 30 kişilik gruplar halinde verilecek. Eğitimlere esnafımız çok ilgi gösteriyor. Bundan sonraki süreçte üyelerimize attığımız mesajlardaki duyurulara dikkate alarak ve sosyal medyada odamızı takip ederek derslerle ilgili bilgilere ulaşabilirler" ifadelerini kullandı.

MESO'nun açmış olduğu uygulamalı girişimcilik eğitim programına katılan kursiyeler Duygu Tarınç, "Bursa'da ev tekstili üzerine bir yer kiraladım ve aldığım belge sonucunda da yeni bir iş kuracağım. Eğitim bize son derece faydalı oldu. Bu alanda hocalarımıza ve kursu sağlayan MESO'ya çok teşekkür ederim. Uygulamalı girişimcilik kursu almak isteyen arkadaşlarımız, özellikle kadın girişimciler MESO'ya başvuruda bulunabilirler" diye konuştu.

MESO’dan esnafa eğitim

MESO’dan esnafa eğitim

MESO’dan esnafa eğitim

MESO’dan esnafa eğitim

MESO’dan esnafa eğitim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim