• BIST 9530.47
  • Altın 2478.065
  • Dolar 32.44
  • Euro 34.7168
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

MESOB’un Kadın Girişimcileri Sertifikalarını Aldı

MESOB’un Kadın Girişimcileri Sertifikalarını Aldı
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB), İş ve Çalışma Kurumu (İŞKUR) Manisa Şube Müdürlüğü ve KOSGEB Manisa Müdürlüğü iş birliğiyle...

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB), İş ve Çalışma Kurumu (İŞKUR) Manisa Şube Müdürlüğü ve KOSGEB Manisa Müdürlüğü iş birliğiyle kadınlara yönelik olarak açılan "Uygulamalı Girişimcilik" kursunu tamamlayan 25 girişimci adayı sertifikasını aldı.

MESOB Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine; Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, MESOB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Geriter, İŞKUR Manisa Şube Müdürü Salim Eroğlu, MESOB Başkan Yardımcısı Halim Şener, MESOB Genel Sekreteri Önder Savcı, Şekerbank Manisa Şube Müdürü Kürşat Şişik ve girişimci adayları katıldı. Girişimcilik ruhunun kendilerinde çok öncelerden beri olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan İŞKUR Manisa Şube Müdürü Salim Eroğlu, "Girişimcilik artık sermaye ile olmaya başladı. Dünya devletlerine baktığımızda büyük devletleri hepsi sermaye şirketleri idare etmektedir. Bunları düşündüğümüzde sizler de kendilerinizi küçük görmeyin. Girişimci olmak, küçük bir kar topu misali olarak başlayıp vizyon ve misyon sahibi olmanızdır. Bu enerjiyi sizde görüyoruz. Biz her konuda elimizi taşın altına koymaya hazırız. Manisa'da bir katma değer meydana getirmek istiyoruz. Belgeleriniz hayırlı olsun." dedi.

Girişimcilik sertifikasını hak eden kadınları tebrik eden MESOB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Geriter, "Sizler kursa başvurmadan önce bürokrasi ve krediye ulaşma imkanları yönünden sıkıntılarınız olduğunu ifade etmiştiniz. Bizde bu konulara çözüm bulmak için taleplerinizi yetkili kurumlara ilettik. İnşallah hep beraber çözüm bulacağız. 2011 yılından itibaren bugüne kadar 424 girişimci arkadaşımıza birlik bünyemizde kurs verdik. Bu 424 kursiyerden 259'unun kadın girişimci olması bizim için gurur vericidir. Buradaki amacımız, eğitimlerde aldığınız bilgilerin sadece sıralarda kalmaması ve iş hayatınızda her gün yenilemenizi tavsiye ediyorum. Ekonomi ve eğitim her gün değişmekte, bu değişen ekonomi ve gündemi de takip etmek zorundasınız. Sizlerde gelecekte bizim birliğimizin birer üyesi olacaksınız. Bizlere de katkı sağlayacaksınız. Bizim de kazancımız bu oluyor." diye konuştu.

Girişimcilik konusunun artık ders kitaplarında yer aldığını kaydeden Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, girişimciliğin öneminden bahsetti. Önal, "Girişimcilik noktasındaki eksilik, üniversite düzeyinde de giderilmek için çalışılmaya başlandı. Bizler de Şehzadeler ilçemizde istiyoruz ki burada yaşayan insanlarımız, nasıl para kazanılacağını ve para kazanırken bir yandan da nelere ihtiyaçları olduğunu tespit etmeye çalışıyoruz. Her türlü meslek mensubuna yardımcı olmak, onlara rehber olmak görevini biz belediye olarak kendimizin üzerinde görüyoruz. Açılmış olan bur kursta başarı elde ederek, girişimcilik sertifikasını alan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah alınan bu belgeler yerinde kullanılacaktır. Girişimcilik ruhuyla gereken yapılacaktır. Hükümetimiz de girişimci kardeşlerimize maddi potansiyel yönünden her türlü desteği sağlamaktadır. " şeklinde konuştu.

HAMİLE GİRİŞİMCİ ADAYINA ÖNCELİK

Sertifika töreninde hamile olan bir girişimci adayına öncelik tanınarak, sertifikası tören sonu beklenmeden takdim edildi. Kursu başarıyla tamamlayan anne adayı Özber Karipçin'in tören sonuna kadar bekleyip yorulmaması amacıyla sertifikası erken verildi. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, konuşması öncesinde Karipçin'e sertifikasını takdim ederek, iş hayatında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından 27 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında açılan kursta başarılı olan 25 girişimci adayı kadına sertifikaları takdim edildi.

MESOB’un Kadın Girişimcileri Sertifikalarını Aldı

MESOB’un Kadın Girişimcileri Sertifikalarını Aldı

MESOB’un Kadın Girişimcileri Sertifikalarını Aldı

MESOB’un Kadın Girişimcileri Sertifikalarını Aldı

MESOB’un Kadın Girişimcileri Sertifikalarını Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim