• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

MESO Başkanı Çelik: Turizmci esnafını çok zor bir yıl bekliyor

MESO Başkanı Çelik: Turizmci esnafını çok zor bir yıl bekliyor
Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Hasan Çelik, turizmci esnafını çok zor bir yılın beklediğini söyledi.

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Hasan Çelik, turizmci esnafını çok zor bir yılın beklediğini söyledi.

2015 yılının turizmci esnafı bakımında kayıp bir yıl olduğunu belirten Çelik, Rusya krizi ve son olarak İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki canlı bomba patlaması ile 10 Alman turistin hayatını kaybetmesinin turizmde yeni beklentilerini zora soktuğunu kaydetti. Çelik, "Yeni sezondan umutsuz değiliz ama esnafımızı zor bir yıl bekliyor. " dedi.

Antalya'ya gelen turistin üçte birini ağırlayan Manavgat'ta başat sektörün turizm olduğunu ifade eden Hasan Çelik, ilçede tarlasında domates yetiştiren, bahçesinde portakalı olan bahçıvan, sanayideki kaportacının ve pazarcı esnafının her birinin hayatında turizmin var olduğunun altını çizdi.

Bölgeye gelen yaklaşık 4,5 milyon turistin yüzde 52'sini Almanlar, yüzde 27'sini Rusların oluşturduğuna dikkat çeken MESO Başkanı, bölge turizminin can damarını 30 yıla yakındır başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistlerin başı çektiğini ifade etti.

"ALMANLAR RUSLARA GÖRE ÜÇ KAT DAHA FAZLA HARCAMA YAPIYOR"

Yeni sezonda dar boğaza girilmemesi için başta Alman olmak üzere Avrupalı ve İskandinav turist yoğunluğuna ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizen Çelik, "Esnafın can damarını Alman turistler oluşturuyor. Bölgemiz için Alman turistler çok önemli. Ayrıca yaptığımı araştırmalara göre bölgemize gelen Alman turistler Rus turistlere göre 3 kat daha fazla harcama yapıyor. Sezon öncesi bölgemize Avrupalı turistin gelmesi için tanıtımlara özel önem verilmeli. 30 yıldır canlı tuttuğumuz Alman pazarını bu sezonda canlı tutmak zorundayız. Avrupalı turist bölgede alışveriş yapmada esnafın can simidi." diye konuştu.

Çelik, bölge turizminin İskandinav ve Avrupa ülkelerinde etkin bir çekilde tanıtılması için acil bir şekilde Manavgat Tanıtım Vakfı'nın (MANTAV) kurulması gerektiğinin altını çizdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim