• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

MESO Başkanı: Alman turistler Ruslara göre üç kat daha fazla harcama yapıyor

MESO Başkanı: Alman turistler Ruslara göre üç kat daha fazla harcama yapıyor
Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Hasan Çelik, her yıl 4,5 milyon turisti ağırlayan Antalya Manavgat destinasyonun can damarını, başta...

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Hasan Çelik, her yıl 4,5 milyon turisti ağırlayan Antalya Manavgat destinasyonun can damarını, başta Almanlar olmak üzere, Avrupalı turistlerin oluşturduğunu söyledi. Çelik, "Esnafımızın yüzde 50'si turizmle gelirini sağlıyor. Yaptığımız tespitlere göre bölgemizde Alman turistler Rus turistlere göre 3 katı daha fazla harcama yapıyor. Rus turistler daha fazla pazarlıkçı ve ürün almaya Avrupalı turistler gibi fazla yanaşmıyor." dedi.

Bölgeye gelen turistin yüzde 52'sini Alman turistlerin oluşturduğuna dikkat çeken Çelik, 30 yıldır pazar potansiyellerini Avrupalı turistlerin oluşturduğunun altını çizdi. Rusya ile meydana gelen krizin Rus turizminde öncü olan Kemer ve Alanya destinasyonlarında daha etkili olduğunu vurgulayan Çelik, "Bölgemiz Avrupa turizmi öncelikli olduğu için Rus turist kaybı önemli ölçüde sektörü etkilemedi. Esnaf açısında bakarsak Rus turist alışverişte zorlu turist. Avrupalı turistlere göre bölgemizde Rusların alışveriş yapması çok düşük oranda. Pazarda Alman turistler Ruslara göre 3 katı fazla harcama yapıyor. Onun sezonda Alman turist ağırlığını canlı tutmalıyız. Bölgemizde alışverişte yüzünü güldüren turistler Alman ve İskandinav turistler." şeklinde konuştu.

Bölgeye gelen 4,5 milyon turistin yüzde 52'sini Almanların, yüzde 26'sını Rusların, yüzde 6,4'nü İngilizlerin, yüzde 4,5'ini Hollandalıların, yüzde 3,2'sini Belçikalıların ve yüzde 3'nü ise İskandinavlar ile diğer milletlerin oluşturduğunu belirten Çelik, alışverişte yüzde 100 müşteri memnuniyetin oluşmasında Ahilik ruhunun önemli olduğunu dile getirdi. Bu bağlamda bu bilincin oluşması için esnafı bilinçlendirme çalışmalarının süreceğini kaydeden Çelik, Manavgat'ta geçen yıl kişi başı turist harcamasının 670 dolar olduğu açıkladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim