• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Meslekte Dayanışma Grubu Başkan Adayını Açıkladı

Meslekte Dayanışma Grubu Başkan Adayını Açıkladı
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası başkanlık seçimleri öncesi Meslekte Dayanışma Grubu, İbrahim Paparacı'yı başkan adayı gösterdi.

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası başkanlık seçimleri öncesi Meslekte Dayanışma Grubu, İbrahim Paparacı'yı başkan adayı gösterdi.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Meslekte Dayanışma Grubu Başkan Adayı İbrahim Paparacı, Meslekte Dayanışma Grubu'nun camianın gündemine yeni oturduğunu belirterek, "Gelişen ve büyüyen meslek camiamızda 2 bin 150'ye yaklaşan meslek mensubu, 340 tane stajyer, 559 tane stajyer adayımız bulunmaktadır. Mali müşavirlik mesleği girilmesi ve yapılması en zor meslek kolu olsa da mesleğimize ilgi ve alaka her geçen gün artmaktadır" dedi. Büyüyen meslek camiasının teknik ve mevzuat sorunlarının çeşitlenerek artmakta olduğunu ifade eden Paparacı, "Meslekte Dayanışma Grubu mesleğimizin ve meslek yasamızın bozuk olan kimyasını değiştirmek için yola çıkmıştır. Mesleğimizin tepe noktası TURMOB, 77 SMMM odası, 8 YMM odasından oluşmakta olup, 77 SMMM odamızın 90 bin, 8 YMM odamızın 4 bin üyesi bulunmakta. Temsilin ters tezahürü olarak 90 bin üyeye 4 sandalye, 4 bin üyeye 5 sandalye verilmekte ve başkanlığı yapmaktadır. Temsilde adaleti sağlamak 3568 sayılı yasamızdaki çarpıklığın düzeltilmesi temsil hakkımızın yine kendimize verilmesi için yola çıktık" diye konuştu.

Meslektaşlarının angaryalarla boğuşmasını istemediğini belirten Paparacı, "Bilgi satan, danışılan, yön veren, saygınlığı olan bir statü kazanması için yola çıkmıştır. Bizler mükelleflerimizin ve dolayısıyla bizleri ilgilendiren yasa ve uygulamalar henüz mutfağında pişerek müdahale etmek gerektiğinde tuzunu ve biberini de ilave etmek için yola çıktık" şeklinde konuştu.

"TAHSİLAT VE HAKSIZ REKABET SORUNU ÇÖZMEK BENİM ŞAHSİ SÖZÜMDÜR"

Tahsilat ve haksız rekabet sorunundan dolayı muzdarip olduklarını anlatan İbrahim Paparacı, "Tahsilat ve haksız rekabet sorununa Büro Standartları Projesi'ni hayata geçirerek işlerlik kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu benim şahsi sözümdür. Kişisel çıkarlar değil tüm meslek camiasının menfaatlerini savunarak odayı ve kurullarını kurumsal bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Meslek camiamızın sorunlarına pansuman değil neşter vurmak için yola çıktık. Yara sarılır kangren kesilir" açıklamasında bulundu.

Başkan adayı Paparacı, konuşmasını bağımlı çalışan üyelerin statülerinin belirlenmesi, yeni büro açan muhasebecilerle ilgili, genç meslektaşların temsilde söz hakkı ve bayan meslektaşlarının çalışma şartlarıyla ilgili projelerini anlattı. Konuşmanın ardından Başkan adayı İbrahim Paparacı yönetim kuruluyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Meslekte Dayanışma Grubu Başkan Adayını Açıkladı

Meslekte Dayanışma Grubu Başkan Adayını Açıkladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim