• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Mesleki Yeterlilik Sınavı Karabük’te Yapıldı

Mesleki Yeterlilik Sınavı Karabük’te Yapıldı
Karabük'te, "Türkiye'de Mesleki Yeterlilik Kurumunun ve Ulusal Yeterlilik Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (UYEP)" kapsamında "Yapı teknik ressamlığı...

Karabük'te, "Türkiye'de Mesleki Yeterlilik Kurumunun ve Ulusal Yeterlilik Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (UYEP)" kapsamında "Yapı teknik ressamlığı ile tarihi eser koruma ve restorasyon elemanı" faaliyetlerinde bulunan kişiler, mesleki yeterlilik sınavına girdi.

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Mesleki Yeterlilik Sistemi dahilinde ilgili alanların meslek standartlarını yükseltmek ve iş verimliliğini artırmak amacıyla yapılan sınava giren ve başarılı olan 60 kişiye, Avrupa Birliği Projesi kapsamında Bayındır Memur-Sen MESYET İktisadi İşletmesi tarafından mesleki yeterlilik belgesi verilecek.

Bayındır Memur-Sen MESYET İktisadi İşletmesi Koordinatörü Gizem Temürlenk, yaptığı açıklamada, sınavda başarılı olanlara verilecek sertifikaların uluslararası geçerliliği olduğunu söyleyerek, "Sertifika sahipleri özel sektörde işe başladığında sigorta primlerinin 48 ay boyunca devlet tarafından karşılanıyor. Ayrıca belgeyi almaya hak kazananlara Avrupa Birliği hibe desteği de veriyor. İstihdam ve yatırım ilişkisine katkıda bulunmakta olan MESYET meslek alanlarıyla ilgili süreçlerde işbirliği sağlayacak kamu, kurum ve kuruluşları olarak, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Koruma ve Restorasyon Uzmanları Derneği (KORDER) ile protokoller yapmıştır. Sınava katılanların Avrupa Birliğine üye ülkelerde işgücü hareketliliği (Europass) sağlayacağından serbest dolaşımı desteklemektedir" dedi.

Temürlenk ayrıca, Harita Kadastro, Yapı Teknik Ressam ve Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon Elemanı sınav merkezi projesi kapsamında çok kısa bir sürede toplam hak kazanan 150 kişiye belgesini vermiş önümüzdeki bir yıllık süre zarfında 500 kişiye belge vermeyi hedeflediklerini de kaydetti.

Mesleki Yeterlilik Sınavı Karabük’te Yapıldı

Mesleki Yeterlilik Sınavı Karabük’te Yapıldı

Mesleki Yeterlilik Sınavı Karabük’te Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim