• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Mesleki Yeterlilik Belgesi İçin Son Gün 25 Mayıs

Mesleki Yeterlilik Belgesi İçin Son Gün 25 Mayıs
Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından 48 meslekte zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin sınavları başladı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından 48 meslekte zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin sınavları başladı. Kapsam dahilindeki mesleklerde faaliyet gösteren personelin tamamının 25 Mayıs 2016 tarihine kadar belge alması gerekiyor.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışamayacak. Yeni düzenleme özellikle inşaat sektörünü yakından ilgilendirirken, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mesleki Yeterlilik Sınavları hakkında, 14 No'lu İnşaat ve Emlak ile 15 No'lu Mühendislik ve Mimarlık Meslek Komiteleri üyelerine bilgilendirme semineri düzenledi. MTSO'da düzenlenen seminere Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Genel Sekreteri Necati Ersoy, Türkiye Mesleki Yeterlilik Merkezi (TMYM) Bölge Koordinatörü Turgut Şimşek ile 14 ve 15 No'lu Meslek komitelerinin üyeleri katıldı

Seminerde, sınav ve belgelendirme süreci hakkında sunum yapan TMYM Bölge Koordinatörü Şimşek, bir meslek dalına başvuru sayısının 8'e ulaşmasının ardından sınavların açıldığını söyledi. Şimşek, sınava başvuru için başvuru formu, sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğraf gerektiğini belirtti. Sınavların teorik ve performans olmak üzere iki aşamada gerçekleştirildiğini kaydeden Şimşek, başarılı olma notunun ise ulusal yeterliliklerde tanımlanan esaslara uygun olduğunu ve her mesleğe göre değiştiğini ifade etti.

"ÜST ÜSTE 3 SINAVA ÜCRETSİZ GİRİLEBİLECEK"

İnşaat sektörüne yönelik sınav ve belgelendirme faaliyetlerini yürütmeye yetkili olan İNTES Genel Sekreteri Ersoy ise bugüne kadar 36 bin kişiye sertifika verdiklerini dile getirdi. Yeterlilik sınavına başvurudan bir hafta sonra eğitimlerin ve sınavların başladığını aktaran Şimşek, sınava firmaların değil, şahısların başvurması gerektiğinin altını çizdi. Devlet teşvikinden yararlanarak başvuru yapan adayların, başarısız olmaları halinde üst üste 3 sınava ücretsiz olarak girebileceklerini bildiren Ersoy, yurtdışından gelenlere de belge verebildiklerini ifade etti. Sınavların teorik ve performans olmak üzere iki aşamada gerçekleştirileceğini belirten Ersoy, adayların teorik bölümden yüzde 60, pratik bölümden yüzde 80 başarı sağlamaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim