• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Mesleki Eğitimde Paydaş Dayanışması Gecesi

Mesleki Eğitimde Paydaş Dayanışması Gecesi
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Merkezi tarafından "Mesleki Eğitimde Paydaş Dayanışması" programı düzenlendi.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Merkezi tarafından "Mesleki Eğitimde Paydaş Dayanışması" programı düzenlendi.

Düzenlenen programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Sarak ve esnaf temsilcileri katıldı.

Düzenlenen programda Mesleki Eğitim Merkezleri hakkında bilgiler verilerek, işverenler karşılıklı diyalog içerisinde olunmaya davet edilirken eğitim gören kişilerinde kalifiyeli olabilmeleri konularında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Programda Erzincan Mesleki Eğitim Merkezi ile ilgili bilgiler veren Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; Merkezde usta öğretici eğitimlerini tamamlayan kişilere sertifikalarının verildiğini belirterek; "Merkezimiz de haftanın 5 gününde işyerlerinde sizlerle beraber çalışan çıraklarımız haftanın bir gününde kurumumuza gelip teorik bilgilerini almakta ve teorik bilgilerinin sonunda sınava girip kalfa olmakta. Daha sonra kalfalık sınavlarına girdikten sonra kendilerine ustalık belgesi ile birlikte işyeri açma belgeleri verilmektedir. İnşallah bundan sonrada gerek ilimizde gerekse ülkemizde ihtiyacımız olan gerçekten diplomalı değil vasıflı eleman yetiştirmektir." dedi.

Vali Süleyman Kahraman ise yaptığı konuşmada; "Dinimizin ilk emri "Oku" bunu hepimiz biliyoruz. Okumak ile eğitimle bir adım daha ileriye gideceğiz. Son dönemlerde ki yurdumuzdaki ekonomik gelişmelerin daha iyiye gitmesi kalıcı hale gelmesi açısından da sanayimizin devamlı halde gelişmesiyle üretimimiz artırmamız gerekiyor. Bunun içinde en önemli şartlardan bir tanesi de ara elemanın yetiştirilmesi ama bu ara elemanı yetiştirebilmek içinde bu tip okullarımıza çok çok ihtiyacımız var. Okullarımızı son teknoloji koşullara uygun hale getirip teknolojik koşullarda iş yapabilen, son teknolojiyi bilebilen ara elemanı yetiştirebilmeyi sağlaması gerekiyor. Bunu sağlarken de amacımız tabi ki de sizlerle hareket etmek siz işverenlerin dertlerini sıkıntılarını dinlemek ve onlara göre de çözüm önerileriyle okulumuzu şekillendirmek. Erzincan Sanayisini Erzincan üretiminin yetiştireceği ara elemanlarla daha da büyüteceğiz. Dolayısı ile de ülkemiz büyüyecek. Ülkemizin ara üretimine de katkı sağlamış olacağız." dedi.

Mesleki Eğitim Merkezinin, Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bünyesinde kurularak, hizmet veren merkezde eğitimlerini tamamlayanlara belgelerini veren Vali Süleyman Kahraman, iş hayatlarında başarılar diledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim