• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Mesleki Eğitim Merkezinde Deprem Ve Yangın Tatbikatı

Mesleki Eğitim Merkezinde Deprem Ve Yangın Tatbikatı
Korkuteli Sanayi Sitesinde bulunan Mesleki Eğitim Merkezi'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli tarafından önce deprem...

Korkuteli Sanayi Sitesinde bulunan Mesleki Eğitim Merkezi'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli tarafından önce deprem tatbikatı ve akabinde kurtarma tatbikatları ve yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Yapılan tatbikat etkinliklerine öğrenciler de dahil edildi.

Mesleki Eğitim Merkezinde önce deprem esnasında alınabilecek koruyucu ve can kurtarıcı tedbirler öğrencilere anlatıldı ve akabinde bina tahliyesi yapıldı. Bina tahliyesi sonrasında öğrenciler olası depremde önceden tespit edilen toplanma bölgesinde toplandılar. Bu esnada Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli, öğrencilere deprem öncesinde ve deprem esnasında alınması gereken koruyucu tedbirleri, yaşanılan olaylardan örnekler vererek bilgi verdi.

İtfaiye ekipleri ayrıca yangınların nedenleri ve yangına ilk müdahale, yangın tüplerin kullanılışı hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra uygulamalarla yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Öğrencileri de yangın söndürme etkinliklerinde aktif rol aldılar.

İtfaiye Müdürü Mustafa Hekimoğlu, "Etkinliklerin bir parçası olarak daha önceden belirlenen program çerçevesinde okullarımızda öğrencilere temel afet eğitimleri vermiştik. Bugün burada o gün teorik olarak anlattıklarımızı pratik olarak uyguladık. Sonrasında bina tahliye tatbikatı gerçekleştirdik. Tahliyeden sonra okul bahçesinde çıkan yangın, söndürme usullerine göre söndürüldü. Tatbikatta ekipler ve öğrencilerimiz iyi performans gösterdiler. Öğrencilerimizden bazıları yangın söndürme tüpünü kullanmayı denediler başarılı da oldular. Dolayısıyla başarılı bir tahliye tatbikatı oldu" dedi.

Mesleki Eğitim Merkezinde Deprem Ve Yangın Tatbikatı

Mesleki Eğitim Merkezinde Deprem Ve Yangın Tatbikatı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim