• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu’ndan Lara Park Açıklaması

Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu’ndan Lara Park Açıklaması
Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Başkanı Abit Küçükarslan, Lara Kent Parkı'nın bakanlıktan kent parkı olarak, Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis...

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Başkanı Abit Küçükarslan, Lara Kent Parkı'nın bakanlıktan kent parkı olarak, Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesini isteyerek, parkın kentliler ile birlikte Antalya'ya gelen misafirlerin yararlanması için gerekli girişim ve çalışmaları başlatmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e talepte bulundu.

Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, Antalya Barosu Toplantı salonunda Lara Kent Park konulu toplantı düzenledi. Toplantıda meslek odaları adına ortak açıklama yapan Abit Küçükarslan, 3 bin 500 dönüm yüzölçümlü Lara Kent Parkı olarak planlanan alanın Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca 1992 yılında doğal sit alanı ilan edildiğini söyledi.

"TURİZM AMAÇLI TAHSİS EDİLEMEZ"

Lara Kent Parkı'nın 1997 yılında Antalya halkının eğlence ve dinlence ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sosyal donatı alanı niteliğinde bölgesel park olarak planlandığı aktaran Küçükarslan, "Turizm amaçlı tahsis için kaçınılmazlık ve zorunluluk olmadığından, Bakanlıkça turizm amaçlı veya temalı park yapılmak üzere, hukuk kuralları içinde kesinlikle tahsis edilemez, edilmemesi de gerekir" dedi.

GİRİŞİMLERİN BAŞLATILMASINI İSTEDİ

Lara Kent Park alanının fikir projesi yarışmaları ile yeniden girişimlerin başlatılması gerektiğini belirten Küçükarslan, "Lara Kent Parkı ister turizm amaçlı, ister temalı park olarak planlanması ve tahsis edilmesi halinde, planların ve tahsisin iptali ile ilgili her türlü yasal yola başvuracağımızı bir kez daha tekrarlıyoruz" diye konuştu.

MENDERES TÜREL'E ÇAĞRI

Lara Kent Parkı'nın, Bakanlıktan Kent Parkı olarak, Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisini talep eden Küçükarslan, "Kent Parkı'nın plan ve projelerinin, kentlilerin ve kent dinamiklerinin görüşleri doğrultusunda fikir projesi yarışması yolu ile plan ve projelerinin elde edilmesi, bir an önce uygulanması ve kentliler ile birlikte, kente gelen konukların yararlanmasına açılması için gerekli girişim ve çalışmaları başlatmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Büyükşehir Belediye Yönetimine bir kez daha çağrı yapıyoruz" dedi.

Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu’ndan Lara Park Açıklaması

Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu’ndan Lara Park Açıklaması

Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu’ndan Lara Park Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim