• BIST 9699.07
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Meslek Lisesi Müdürleriyle Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Meslek Lisesi Müdürleriyle Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan başkanlığında, Adıyaman'da ki meslek liselerinin müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirildi.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan başkanlığında, Adıyaman'da ki meslek liselerinin müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirildi.

Mesleki ve teknik anadolu liseleri, çok programlı anadolu liselerinin müdürleri, il ve ilçelerde mesleki eğitimden sorumlu milli eğitim şube müdürlerinin katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Seyfi Özkan başkanlığında Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde toplantı yapıldı. Mesleki ve teknik liselerin durumunun konuşulduğu toplantıda, ülkemizin içerisinde bulunduğu genel gündemde konuşuldu.

Milli Eğitim Müdürü Sayın Seyfi Özkan burada yaptığı konuşmada, "Bir ülkeyi çökerten ülkenin çökmesine sebep olan, kendi içerisindeki karışıklıklar, çatışmalar ve kendi insanının ihmalkarlıkları veya ihanetleri gibi hususlardır. Sizlere ülkenin geleceğini şekillendirecek olan nesilleri emanet ediyoruz. Dolayısıyla milli bir şuur verilmeden varılabilecek nokta maalesef hüsrandır. Önce istikametimizi belirlememiz lazım. Bu istikamet, muasır medeniyetler üzerine çıkmış, milli şuura ve dinamizmine sahip, milli duygularla donanmış, millet olmanın bilincine ermiş ve tüm insanlığa faydalı olmaya yönelmiş bir nesil yetiştirmektir. Bunu sağlayacak olan sizlersiniz. Eğitimde akademik başarı, değerler eğitimi ve kitap okuma alışkanlığı çok güzel tespit edilmiştir.

Bugün, dünya olduğu gibi, ülkemiz de çok kritik bir süreçte, bir yandan bütün insanlığı kurtarabilecek bir kuşak profilini ortaya çıkarmak mümkünken, diğer taraftan boş bir kuşağa savrulmamız da mümkün. Bunun için akademik başarı, değerler eğitimi ve okuma konusu çok önemli.

Akademik başarıları da sınavlarda alınan başarılardan ibaret görmememiz lazım. Herkesin yüksek puanlar alması akademik başarı değildir. Akademik başarı, öğrencileri kendi istekleri, kabiliyetleri yönünde başarılı olabilecek alana yönlendirebilme, çocukların yaptığı işlerden mutmain olabilecekleri mesleği seçmeleri ve mesleklerinde en başarılı olmaları durumudur. Yani insanların yapacağı işi en güzel şekilde yapacakları şekilde yetiştirmeleridir. Bunu sağlamamız gerekir.

Değerler eğitiminde de çocuklarımızı sadece testleri çözerek elde ettikleri başarılar değildir. Asıl önemli olan, tüm insanların faydasına olacak, insanlığın kurtuluşunun reçetesini yazabilecek şekilde, tüm insanlığa numune-i imtisal olacak yani baş örnek olacak şekilde bir nesil yetiştirmektir" diye konuştu.

Mesleki ve Teknik Eğitimden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu ise yaptığı konuşmada, "Mesleki eğitimde kaliteyi başarıyı ve okullaşmayı artıralım. İlimizde bulunan 37 meslek lisesinde 16 bin 821 öğrencimiz eğitim görmektedir. 28 Şubat sürecinde getirilen 8 yıllık kesintisiz eğitim sistemi ve katsayı eşitsizliği ile mesleki eğitimde okullaşma oranı yüzde 35'lerin altına düşmüştür. 2012 yılında getirilen 4+4+4 kesintili eğitim sistemi ve katsayı adaletsizliğinin giderilmesiyle mesleki eğitimde okullaşma oranı artmaya başlamıştır. Mesleki eğitimde yüzde 65 okullaşma oranını yakalamalıyız sadece niceliğe değil niteliğe de önem vermeliyiz. Meslek Liselerini tanıtalım okullarımızda hangi Alan ve Dallar bulunmaktadır bunların özellikleri nelerdir anlatalım" ifadelerini kullandı.

Daha sonra okul müdürleri söz alarak yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdiler.

Meslek Lisesi Müdürleriyle Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Meslek Lisesi Müdürleriyle Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim