• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Meslek Liseleri İle Sektör Temsilcileri Beyoğlu’nda Buluştu

Meslek Liseleri İle Sektör Temsilcileri Beyoğlu’nda Buluştu
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın önderliğinde, mesleki eğitim ile iş dünyası arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla hayata geçirilen...

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın önderliğinde, mesleki eğitim ile iş dünyası arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla hayata geçirilen toplantıların ilki Beyoğlu'ndaki turizm sektörleriyle gerçekleşti. Okul ile sektör arasındaki işbirliğini ve birbirlerinden beklentilerini tartışan taraflar, okul ile iş arasındaki sağlam bir koordinasyonun hem sektör hem de eğitim açısından faydasına dikkat çektiler.

Meslek Liseleri ile iş dünyası arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla hayata geçirilen toplantıların ilki Beyoğlu'ndaki Turizm sektörleriyleMeslek Liseleri temsilcilerini bir araya getirdi. Beyoğlu Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen toplantıda, her iki taraf da beklentilerini ve gelecek yıllara dair hayallerini dile getirdi. Toplantıya; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ve Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur Bayındır'ın yanı sıra sanayi odası temsilcileri, İstanbul ve Ankara'dan gelen milli eğitim müdürlüğü temsilcileri ile okul müdürleri katıldı.

"EV, OKUL VE İŞ BİR ARADA OLMALI"

Vatandaşların artık belediye başkanlarından çocuklarına iş istediklerini kaydeden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, semtlerde sektör ve meslek eğitim okulları arasında sağlam bir koordinasyon kurulmasını, bu sayede insanların iş derdine düşmeden muhitlerinde mutlu yaşamalarının sağlanması gerektiğini söyledi. İş, okul ve ev arasında sağlanacak koordinasyon ile yaratıcılığın da gelişeceğine vurgu yapan Başkan Demircan, "Bu üç unsur bir arada olmalı, bir mahallede yaşayanlar, o mahallenin işverenleri okul endeksli bir aradaysa o zaman sorun çözülür" dedi.

"STAJ YAPTIKLARI YERLERDE İŞE BAŞLAMALARI İÇİN BİR FIRSAT"

Beyoğlu'ndaki mesleki liselerde okuyan lise öğrencilerinin stajlarını yine Beyoğlu'nda faaliyet gösteren turizm firmaları ve otellerde yapmaları gerektiğini de ifade eden Başkan Demircan, üniversite eğitiminden sonra bu öğrenciler staj yaptıkları yerlerde işe başlamaları için önemli bir avantaj sağlayacaklarına dikkat çekti. Başkan Demircan, ev, okul ve iş arasındaki mesafenin kısalmasının getireceği avantajlardan da bahsederek trafik sorununa da önemli derecede katkı sağlayacağını belirtti.

"MESLEK EĞİTİM AR-GE'NİN MERKEZİ OLMALIDIR"

Toplantıda konuşulanların rapor haline getirilip ilgilere ulaştırılacağını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, konuyla ilgili şunları söyledi:"İstanbul'da insanları mutlu yaşatabilmek, semtlerde mesleki eğitimi ön plana çıkarabilmenin tek yolu ve yöntemi budur. Okulla işi beraber çalıştırmak Ar-Ge'yi de ön plana çıkarır. Aslında üniversiteler Ar-Ge'nin merkezidir ama Mesleki Eğitim de Ar-Ge'nin merkezi olmalıdır."

"İYİ BİR DİL EĞİTİMİ VERİLMELİ"

Turizm özelinde mesleki eğitimden beklentilerini dile getiren TUROB Başkanı Timur Bayındır ise "Lise seviyesinde öğrencilerimize iyi İngilizce vermemiz gerekiyor. Çocuklara bu sınıflarda hijyeni öğretmemiz lazım, neden ve ne kadar temiz olunmalı konusunda iyi eğitim verilmeli. Bu insanların, temiz, lisan bilir, güler yüzlü yetişmeleri lazım" dedi.

Sektörel toplantıların Tasarım ve Pazarlama ayakları da önümüzdeki günlerde gerçekleştirilerek, okul-sektör işbirliği modelinin yaygınlaştırılması sağlanacak.

Meslek Liseleri İle Sektör Temsilcileri Beyoğlu’nda Buluştu

Meslek Liseleri İle Sektör Temsilcileri Beyoğlu’nda Buluştu

Meslek Liseleri İle Sektör Temsilcileri Beyoğlu’nda Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim