• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Meskop Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Meskop Genel Kurulu Gerçekleştirildi
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (MESKOP) Başkanı Recep Çınar, "İçinde bulunduğumuz yılda 110 milyon civarında bir plasman hacmine...

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (MESKOP) Başkanı Recep Çınar, "İçinde bulunduğumuz yılda 110 milyon civarında bir plasman hacmine ulaşacağız. 2 tane daha kooperatif virabismillah derse gelecek yıl Manisamıza 140-150 milyon plasman hacmine ulaşmamız mümkündür" dedi.

MESKOP 63. Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi. MESKOP Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen mali genel kurula AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Murat Baybatur, Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci ve kooperatif üyeleri katıldı. Kongrenin Divan Başkanlığı'nı Halil Gündüz Karaoğlan yaparken, Katipliklere ise Mehmet Ünlübaş ve Bahattin Akyüz getirildi. Faaliyet ve çalışma raporlarının açıklanması ve oylanmasının ardından konuşan MESKOP Başkanı Recep Çınar, geçtiğimiz yıl 70 milyon liralık plasman hacimlerinin 2015 yılı içerisinde 92 milyon liraya yükseldiğini söyledi. Çınar; "Geçen yıl 70 milyon lira olan lansman hamimizi 2015 yılı içerisinde 92 milyona yükseldi. Bu önemli bir artış olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de yüzde 30'luk enflasyon karşısında yüzde 30'luk bir artış ülke ortalaması üzerinde bir rakam" diye konuştu. Faiz oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çınar, "Faiz oranlarına baktığımız zaman 2 yıldan bu yana yüzde 4 bir yıllık kredilerde ve daha uzun 4 ve 5 yıla kadar olan kredilerde yüzde 5 faizle kredi vermeye devam ettiğimizi söylemek istiyoruz. Yüzde yarımlık bir bankanın komisyonu var. Esas itibariyle faizler cari faizlerin bir miktar yükseldiğini hepimiz biliyoruz. Bunun yansımalarını banka kredilerinde hangi arkadaşlarımız bankaya gidiyorsa bankalardaki kredilerde görmek mümkün. Dolayısıyla Halk Banksı'nda da bir miktar yükseldi. Ama esnaf kredilerinde krediyi arttırmak yerine cari faizi yüzde 10'dan yüzde 14'lere 15'lere arttırmak yerine komisyon arttırmak suretiyle faizini değiştirmedi" dedi. Çınar ayrıca, bu sayede faizlerin düşürülmesinin zor olacağını ancak banka komisyonlarında görüşülerek indirime gidilebileceğini bildirdi" dedi.

"İKİ BÜYÜK İLÇEYE İKİ KOOPERATİF KURULSUN"

Manisa'nın Büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte kurulan 2 büyük ilçe Şehzadeler ve Yunusemre ilçesine yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi kurulması halinde plasman hacimlerinin artacağını söyleyen Çınar, "Manisa Büyükşehir oldu. Eskiden Manisa Belediye Başkanımız vardı. Ama şimdi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız var, en büyük iki ilçe Manisa'da oluştu. Biri Şehzadeler Belediyesi bir tanesi de Yunusemre Belediyesi. 2 yıl öncesine kadar 15 ilçemiz vardı. ama bu gün 15 ilçemiz artı 2 ilçemizle 17 ilçeye çıktı. Bir de Büyükşehir Belediyemiz var. Hatırlarsanız geçen yıl faaliyet alanlarının merkez ilçe hudutlarındayken yapılan değişiklikle Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesi ilçe hudutları dahilinde kaldı. Böyle yapmakla iki ilçemize de kredi verir duruma geçtik. Ama geçen 2 yıl zarfında bazı teşebbüsler oldu yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi kurmakla ilgili. Ben ve arkadaşlarım, arkadaşlarımıza oda başkanlarımıza hatta tüm esnaf sanatkarlarımıza burada olmayan esnaf sanatkarlarımıza yani bize orada olmayan esnaf sanatkarlarımıza "Geliniz bu güzel iki tane ilçemize iki esnaf kefalet kooperatifi kuralım. Kooperatif sayımız 3 olsun" Ama bu gün itibariyle 92 milyon lansmanımız var. İçinde bulunduğumuz yılda 110 milyon civarında bir lansman hacmine ulaşacağız. 2 tane daha kooperatif virabismillah derse gelecek yıl Manisamıza 140-150 milyon lansman hacmine ulaşmamız mümkündür" dedi.

ÇELİK'TEN ESNAFA TEŞEKKÜR

Kongrede konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, Bayırbucak Türkmenleri için gerçekleştirilen yardım kampanyasından dolayı esnafın katsına teşekkür etti. Çelik, "Uçaklarla bombalıyorlar. Kardeşlerimiz zor durumda. Bir kısmı çadır kentlerde soğuk ve yoklukla mücadele ediyorlar. Bununla ilgili bir ay önce bir yardım kampanyası başlattık. Hamdolsun bütün hemşehirlerimiz büyük bir ilgi gösterdi. Ama siz esnaf teşkilatımız size yakışanı yaptınız ve değerli ağabeyim başkanım öncülüğünde Bayırbucak Türkmenleri için düzenlemiş olduğumuz yardım kampanyamıza destek sebebiyle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Meskop Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Meskop Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Meskop Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Meskop Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Meskop Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim