• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Meskob, Manisa Genelinde 540 Milyon TL Kredi Dağıttı

Meskob, Manisa Genelinde 540 Milyon TL Kredi Dağıttı
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği (MESKOB) Başkanı Recep Çınar, 2015 yılında il genelindeki 20 kooperatifin dağıttığı...

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği (MESKOB) Başkanı Recep Çınar, 2015 yılında il genelindeki 20 kooperatifin dağıttığı kredi miktarının 540 milyon TL'ye ulaştığını açıkladı.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Mali Genel Kurul Toplantısı Saruhan Otel'de gerçekleştirildi. Kongrenin divan başkanlığını Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli yaptı. Katip üyeliklere ise Turgutlu Kooperatif Başkanı Halil İbrahim Coşkun ile Alaşehir Yeşilyurt Kooperatif Başkanı İbrahim Ertürk seçildi. Bakanlık temsilcisi olarak ise Ticaret İl Müdürü Salim Çelik toplantıda hazır bulundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından MESKOB Sorumlu Müdürü Fahrettin Orucu tarafından faaliyet raporu açıklandı. Bilanço ve hesap raporlarını birlik personeli Serkan Sayran, Denetim Kurulu raporunu ise Demirci kooperatifinin 83 yaşındaki başkanı Sadık Özkuyumcu okudu. Genel Kurulda, yönetim ve denetim kurulu raporları ayrı ayrı oy birliğiyle ibra edildi.

Kongreye katılan üyelere hitap eden Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği (MESKOB) Başkanı Recep Çınar, "İlimiz bazında birliğimize bağlı 20 kooperatiften kredi kullanan esnaf ve sanatkar sayımız 12 bine çıkmıştır. Bölge plasmanımız yıl son itibariyle 540 milyon TL'ye ulaşmıştır. Bölgemiz, örgütsel yapı içinde sayısal ve yaygın dağılım yanında mali destek açısından ekonomik bir güçtür." dedi.

TAKİP ORANI DÜŞTÜ

Takip oranlarına da değinen Başkan Çınar, "Takip oranlarımız bir yıl öncesine oranla yüzde 18'den yüzde 15'e gerileyerek düşüş göstermiştir. Bu olumlu tablolar gösteriyor ki bölgemiz artıları bakımından Türkiye'de ilk sıralarda yer almaktadır. Bu olumlu çalışmaların ve güzelliklerin oluşmasında verdiğiniz maddi ve manevi destek için teşkilatımızın her kademesinde görev yapanlara teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Halk Bankası Şube Müdürü Alper Acar da üyelere bir teşekkür konuşması yaparak, Recep Çınar başkanlığındaki kooperatiflerle, Halk Bankası'nın iş birliği içinde çalıştığını belirtti ve Manisalı esnaf ve sanatkara cansuyu olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Yunusemre İlçe Sağlık Müdürü Dr. Engin Yıldırım da organ bağışı konusunda kısa bir konuşma yaparak kooperatif başkanlarından kampanyaya destek olmalarını istedi.

Meskob, Manisa Genelinde 540 Milyon TL Kredi Dağıttı

Meskob, Manisa Genelinde 540 Milyon TL Kredi Dağıttı

Meskob, Manisa Genelinde 540 Milyon TL Kredi Dağıttı

Meskob, Manisa Genelinde 540 Milyon TL Kredi Dağıttı

Meskob, Manisa Genelinde 540 Milyon TL Kredi Dağıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim