• BIST 9536.44
  • Altın 2467.582
  • Dolar 32.4435
  • Euro 34.4921
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

MESKİ, Anamur’un içme suyu depolarını yeniledi

MESKİ, Anamur’un içme suyu depolarını yeniledi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Anamur ilçesinde yeni içme suyu depoları ile mevcut depoların bakım...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Anamur ilçesinde yeni içme suyu depoları ile mevcut depoların bakım ve onarımını yaparak, su kalitesini yükseltti.

MESKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların daha sağlıklı içme suyu tüketmeleri için 13 ilçe merkezi ve mahallelerindeki depolarda bakım-onarım çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Anamur'un Ören Mahallesindeki 500 metreküplük ve Lale Mahallesindeki 75 metreküplük mevcut içme suyu depolarının bakımı, onarımı ve 5 adet kaptaj çalışması gerçekleştirilerek içme suyu şebeke hatlarının bağlantılarını tamamlandı. Öte yandan, Emirşah Mahallesinde 200 metreküp, Çamlıpınaralanı Mahallesinde de 50 ve 75 metreküp kapasiteli yeni içme suyu deposu inşa edildi. İçme suyu şebeke bağlantılarını tamamlayan MESKİ, mahalle sakinlerinin daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşmasını sağladı.

Depoların boyanması, depo içlerine fayans döşemesi çalışmaları yapan ekipler, ömrünü tamamlayan mekanik tesisat ve sistemleri de yeniledi. Çevre düzenlemesi ve etrafının tel örgü ile çevrilmesiyle depolar dış tehditlerden de arındırıldı.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Mersin 1 milyon 682 bin nüfusa sahip bir şehir ve biz bu nüfusun tamamına hitap ediyoruz. 13 ilçemizdeki 508 mahalleye alt ve üstyapı hizmetlerini eksiksiz götürmek için yoğun mesai harcıyoruz. Göreve başladığım günlerde ekiplerimiz il genelindeki su depolarının fotoğraflarını gösterdi. Depoların durumu içler acısıydı. O gün, ekiplerimize depoların yenileme çalışmalarının başlaması için talimat verdim. Bugüne kadar il genelinde 273 adet içme suyu depomuzun bakım-onarım çalışmasını tamamladık. Yenileme çalışmalarımızın yanında mahallelerimize 20 adet yeni depo kazandırdık. 2017 yılı içerisinde 20 adet içme suyu depo bakım ve onarımını gerçekleştirdik. Hedefimiz, 67 adet depomuzun bakım ve onarımını gerçekleştirmektir. Mersin'de eski depo bırakmayacağız. Çalışmalarımızla vatandaşlarımız kaliteli ve sağlıklı su içecek" dedi.

Yıllardır içme suyu sorunu olduğunu ve yeni içme suyu deposu ile sorunun çözüldüğü ifade eden Emirşah Mahallesi Muhtarı Tahsin Kadiroğlu ise "25 yıldır içme suyu sorunu yaşıyorduk. 340 haneli mahallemiz artık kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna kavuştu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamazdan Allah razı olsun, yeni bir içme suyu depomuzu mahallemize kazandırdı" diye konuştu.

MESKİ, Anamur’un içme suyu depolarını yeniledi

MESKİ, Anamur’un içme suyu depolarını yeniledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim