• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Meski 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Meski 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı
Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nün, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası...

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nün, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

MESKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Su tasarrufu (renkli) ve Deneysel (Çevre ve Su Tasarrufu) konulu olmak üzere İki kategoride düzenlenen yarışmada, MESKİ Genel Müdürlüğü, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) ve Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) adına madalya, mansiyon ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) özel ödülü kazanan yarışmacılar belli oldu.

TFSF'nin onayı ile MFD öncülüğünde gerçekleştirilen MESKİ 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nın bu yılki teması "Çevre ve Su Tasarrufu" olarak belirlendi. Yarışmaya Hırvatistan, İran, Malezya, Türkiye, Ukrayna, Vietnam olmak üzere 6 ülkeden 170 fotoğraf sanatçısı 562 fotoğrafla katıldı.

MESKİ Genel Müdürlüğü ödüllerinde, Çevre ve Su Tasarrufu kategorisinde Vietnam'dan, "Drought" ve "Life On The River" adlı eserleriyle katılan Huu Hung Truong, birincilik ve ikincilik ödülünü alırken, Türkiye'den "Kirli Çevre" adlı eseri ile katılan Melih Sular üçüncülük ödülünü aldı. Deneysel kategorisinde ise Türkiye'den "Grenn Boat" adlı eseriyle katılan Melih Sular birincilik ödülünün, "Childish Hope" adlı eseri ile katılan Deniz Ener ikincilik ödülünün, "Akıllı Su Kullanımı" adlı eseri ile katılan Leyla Emektar da üçüncülük ödülünün sahibi oldular.

FIAP ödüllerinde ise Çevre ve Su Tasarrufu kategorisinde Malezya'dan "Getting Water" adlı eseri ile yarışmaya katılan Yen Sin Wong birinciliğe, Türkiye'den "Sulama" adlı eseri ile katılan İsmet Danyel ikinciliğe, "Suyun Vefası" adlı eseri ile katılan Serap Caymaz da üçüncülüğe layık görüldü. FIAP Deneysel kategorisinde de Türkiye'den "Küresel" adlı eseri ile katılan Eren Özkapıcı birinci, "Yaşam Çerçevesi" adlı eseri ile katılan Leyla Emektar ikinci, "Drop" adlı eseri ile katılan Cihan Barış Budak üçüncü oldu.

Yarışmada TFSF Özel Ödülünü Levent Meriç, FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülünü Zehra Çöplü alırken, MESKİ, FIAP ve MFD adına iki kategoride toplam 36 adet eser mansiyonla ödüllendirildi. Yarışmada 95 eser de sergilemeye layık görüldü.

MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, yaptığı açıklamada, yarışmaya gösterilen ilgi ve fotoğraf kalitesi dolayısıyla jüri üyelerinin seçimde oldukça zorlandıklarını kaydetti. MESKİ'nin 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışmasını "Çevre ve Su Tasarrufu" temasıyla suyun önemine dikkat çekilmesi ve tasarruflu kullanılması için önemli bir proje olarak nitelendiren Aybak, "İkincisini düzenlediğimiz bu fotoğraf yarışmasına gösterilen ilgi çok sevindiriciydi. Mersin için farkındalık oluşturmaktan dolayı mutluyuz" dedi.

Meski 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Meski 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim