• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Mesir Festivali Basınla Renklenecek

Mesir Festivali Basınla Renklenecek
476'ncı Uluslararası Manisa Mesir Festivali bu yıl 19-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

476'ncı Uluslararası Manisa Mesir Festivali bu yıl 19-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Mesir festivalinde bir ilk yaşanacak. Manisa ve Mesir konulu basın teşvik yarışmasının da düzenleneceği festivalde, mesirin dünyaya tanıtılmasında emeği olan basın mensuplarına ödül verilecek.

Mesir festivalinin içinde ilk kez düzenlenecek olan Manisa ve Mesir konulu basın teşvik yarışmasının tanıtımı Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, derneğin yönetim kurulu üyeleri ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, yarışmanın bu yıl ilk kez düzenleneceğini ve geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Mesir festivali kapsamında Manisa ve Mesir konulu basını teşvik konusu adı altında bir yarışma ile festivale renk katacağımızı ümit ediyorum. Buradaki hedefimiz hem Manisa'yı ve Mesiri ön plana çıkartmak hem de basının çalışma şartları içinde ne gibi zorluklarla mücadele ettiğinizin bilincinde olarak motivasyonlarını artırmak, özendirmek, teşvik etmek, bir yarışma heyecanı katmak suretiyle bir renk getirmek istiyoruz" dedi.

Geçen yarışmalarda mesleğe yeni başlayan bazı kişilerin yarışmalar sayesinde ön plana çıktığını hatırlatan Coşkun, şöyle konuştu: "Bundan sonraki çalışmalarda bunu inşallah devam ettireceğiz. Gittiğiniz herhangi bir haber veya etkinlikte "Bu eserle bundan sonraki yarışmaya katılır mıyım?" ümidiyle bu işin çıtasını yükselttiğimize, motivasyonunuzu artırdığımıza inanıyorum. Küçük de olsa madden belki çok fazla önemli bir değeri olmayan ama manen çok anlamlı bir takım ödülle bunu desteklemek suretiyle sizlerin sevincine ortak olmuş oluyoruz. Bunlar sizin ve bizim aynı zamanda bütünleşmemize de iştirak etmiş oluyor. Mesirle sizleri de kaynaştırmış oluyoruz aynı zamanda."

YARIŞMA ÜÇ KATEGORİDE

Basın teşvik yarışmasının 3 kategoride olacağını kaydeden Coşkun, şunları söyledi:

"Haber, fotoğraf ve röportaj dallarında 3 kategoride yarışma düzenleyeceğiz. Manisa'da görev yapan, Manisa dışında yayınlanan gazetelerin Manisa büro temsilcileri ve çalışanlarının da iştirak edebileceği bir yarışma. Yarışmamızda sarı basın kartı şartı aramayacağız. Yarışmaya katılacak eserler yarışmanın sona ereceği tarihe kadar olan son bir yıl içindeki ürünlerden ibaret olacak. Daha önceki tarihleri kapsayan ürünle yarışmaya katılmak mümkün olmayacak. Yarışmaya katılacak eserler sunuş yazısı ile beraber kapalı bir zarf içinde 31 Mart tarihinde saat 17.00'ye kadar Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı içinde oluşturulacak olan büroya teslim edilecek. Yarışmaya katılan basın mensupları belirlenmiş olan 3 kategoriden yalnızca bir eserle katılabilecek. Jüri üyeleri yarışmaya katılamayacaklar."

BASININ EMEĞİ ÇOK FAZLA

Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise, şunları söyledi:

"10 yılı aşkın bir süredir başkanlığını yürüttüğüm ve sizle çalıştığım için teşekkür ediyorum. Mesirin bugüne gelmesinde yereldeki arkadaşlarımızın katkısı benim için gerçekten çok büyük. Birçok sorunla her sene karşılaşıyoruz ve bunları çözmek için hep birlikte, işte saçım alanında "nasıl görüntü alacağız', "nasıl röportaj alacağız" gibi sorunlarla karşılaşıyorduk ve bunları çözüyorduk. Manisa ve mesir tanıtımında ulusal basın temsilcilerinin de katkısı var. Böyle bir yarışmanın yapılması bence çok doğru çok güzel bir etkinlik oldu. Bunu geleneksel hale getirip inşallah önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi düşünüyoruz. Basın olayın içinde zaten vardı hiç olmazsa bu yarışmayla söz hakkınız ve görüşleriniz daha çok dinlenir olacak. Manisa ve Mesir konulu bu basın teşvik yarışmasını çok önemsiyorum. Böyle bir fikir ortaya geldiği için de komiteye ve bunu kabul eden herkese teşekkür ediyorum."

JÜRİ BEŞ İSİMDEN OLUŞACAK

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç ise yarışmanın jürisinin alanında önemli 5 isimden oluşacağını belirterek şunları söyledi: "Jürimiz hem akademik alanda hem de bu alanda başarılı olmuş ve hâlâ bu görevleri yapan kişilerden kurulmuş olacak. Şimdilik iki ismi açıklamakta bir sakınca görmüyorum. Birisi yılların gazetecisi Öcal Uluç, diğeri de Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı."

Mesir Festivali Basınla Renklenecek

Mesir Festivali Basınla Renklenecek

Mesir Festivali Basınla Renklenecek

Mesir Festivali Basınla Renklenecek

Mesir Festivali Basınla Renklenecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim